Torsdag 31/1

Godmorgon på er, själv har jag varit vaken i tre timmar nu. Tanken var att jag skulle dra och träna men hade lite läxor att göra kom jag på så gjorde dem istället och tränar på lunchen. Det funkar också braaaa. Idag handlade läxorna om adverb, alltså ord som beskriver verb (bl.a.), till exempel "Jag springer fort", då är "fort" adverb för det beskriver aktionen i meningen. Jag hade också en övningstenta att ta mig genom och det känns bra, börjar få lite flyt i användandet. Några småfel är där väl men det är inga alltför stora hoppas jag ... 

Nu ska jag snart åka in till stan för lektion och träning, så vi hörs kanske senare idag!

Tisdag

Hej hallå!
Idag har jag varit i Uppsala HELA dagen, kom hem för en halvtimme sedan. Puh. Åkte in vid sju imorse, tränade och gick sedan till lektionen. Så himla tråkigt att jag inte har den på två veckor nu (tenta nästa vecka så då är den inställd) för jag är nog allt lite kär i läraren, så jädra snygg så det är lite jobbigt hoho.

Nåja, det löser sig alltid. Kanske behöver en paus?!

Imorgon ska jag ha en lektion och träna och sedan åka hem och plugga, alternativt sitta kvar i skolan och göra det där. Allt hänger på om jag får med mig lunch eller inte - det händer ganska ofta att jag har gjort lunchlåda men glömmer den hemma så då är det bara att åka hem med sig.

Nu ska jag hoppa ned i sängen, är helt slut! Vi hörs imorgon hoppas jag :) Kram!

Kortis

Klockan är sen och jag ska sova nu, fick bara sovit fem timmar inatt. Vet att det bara är en timme men det gör verkligen SÅ mycket på sig, i alla fall första natten!

I söndags gjorde jag:
Gick upp
Åt
Tog det lugnt
Pluggade lite
Åt
Sov

Idag har jag:
Gått upp
Tränat
Varit i skolan
Pratat med folk
Varit hemma
Varit på IKEA och köpt en blomma och en kruka
Pluggat lite

Imorgon ska jag:
Träna
Ha lektion
Luncha med vänner och matlådor
Ha lektion
Komma hem
Däcka i soffan
Plugga lite/lösa DN:s korsord
Sova


Ungefär så här ser alla mina dagar ut, jättefint minsann. Hoppas ni har det bra där nere i söder - våren är äntligen här hos oss (vi har sett krokusar!!!!!!!) så vi njuter av varje centimeter snö som smälter bort (har ungefär fem cm kvar på balkongen - wiho!) och planerar picknicks och brännbollsspel i parken så mycket vi kan! Jag kommer ju hem lite senare än jag tänkt - kanske den tjugonde eller nittonde eller så - men stannar ju i en vecka ungefär!

Annars kan ni ju faktiskt komma hit och säga hej ;)

Lördag 26/3

Idag har vi en fin, härlig dag i Örbyhus. Lite molnigt och blåsigt men det är ju vår så det är minsann inget fel med det! Har nyss varit och handlat och höll på att svimma när jag insåg att jag stod och tittade på pelargoner ... Mamma, jag förlåter dig aldrig för att du skadat mig så! Hihi, nädå. Ingen fara, men lite arg blev jag allt på mig själv för att jag har så svag karaktär ... Blev ingen blomma, dock. Kände någonstans att 79:- för en sådan blomma inte riktigt är min kopp te.

Igår var en riktigt rolig dag, hade inte en tråkig stund! Den började tidigt på morgonen, vid halv sju, då jag gick upp och duschade och sådär, åt frukost och betalade mina räkningar. Blev väldigt glad när jag insåg att jag inte behöver köpa ett vanligt tågkort denna månaden eftersom jag inte kommer åka tåg mer än halva perioden. Blev ännu gladare när jag insåg att jag är ungdom och bara behöver betala 280:- för ett tjugoresorskort, vilket räcker gott och väl! Mamma och pappa kommer den femtonde april som det ser ut i nuläget så jag har exakt två veckor att åka tåg. Och eftersom jag är ledig litegrann på helger och vissa veckodagar eftersom en delkurs tar slut snart kommer det nog klara sig precis! Hur man än vänder på det blir den billigt den här månaden :)

I alla fall, för att fortsätta berätta om gårdagen satt jag och åt frukost och pluggade i några timmar innan jag gick en sväng på stan och hittade en så himla fin, enkel svart klänning som är en sådan där vardagsklänning man snabbt kan göra till kvällsmaterial om man bara slänger på sig ett halsband och lite smink. Bra pris också, då blir man glad! Den ska invigas idag, faktiskt. Efter shoppingen hade jag skola 12-14, så himla söt lärare att jag nästan smäller av. Han är lite som Hugh Grant i Notting Hill, alltså extremt tafatt, och ser lite ut så också. Han ser ganska bra ut men han har verkligen noll pondus, vi sitter och får moderskänslor hela högen när han velar fram och tillbaka. Annat är det med min kulturlärare, jädrar alltså. Jag ska visa bild när jag kommer hem mormor, han är tusen gånger bättre än Tom Jones, lovar ;)

Efter skolan mötte jag upp Lydia, Anna och Lovisa och följde med dem till Flogsta där Anna skulle handla på ICA Väst. Det måste jag också börja göra, de har så snuskigt bra priser på kött att jag inte trodde mina ögon, inte en enda köttbit var ordinariepris och de hade finfina grejer! En tjej köpte en rimmad oxbringa till 49,90:-/kg, överallt annat ser man dem för minst 79:-. Sånt blir man glad av som student! Det är ganska långt till Flogsta, tio minuter med buss så ungefär en tjugo, tjugofemminuterspromenad. Skönt! Solen sken så det var dejligt.

Efter det mötte jag upp Amanda och Malin på Norrlands nation och spelade folkmusik i en timme ungefär innan jag och Amanda gick på stan för att hitta kläder åt henne, jag gillar att vara smakråd! Efter en trevlig stund mötte jag upp Anna, Carolina och Lydia och gick till Norrlands nationskrog Orvars för att fira att det var fredag och studielån. Vi åt god god hamburgare, drack Staropramen och jag provade en ny sorts öl som jag tyckte var jättegod - Honeydew. Ett 100% ekologiskt öl som bryggs dels med malt och dels med honung, och det smakades! Gillade den, men nog inget jag skulle dricka till mat. Passar bättre en kväll i en park med vänner och plockmatspicknick och färskt frukt! Valborg here we come.

Efter maten och pratet gick vi till Östgöta nations klubb och drack lite goda drinkar (provade P2 som är en blandning av vaniljvodka, apple zour och en massa fruktsoda - SÅ god!) för nästan inga pengar (det är fördelen med nationer, de är lite sunkigare än de fina "vanliga" klubbarna men allting kostar minst hälften så mycket!) och sedan dansade vi hela natten. Kom hem vid två inatt, gick och lade mig direkt - var alldeles slut. Idag har jag vilat, pluggat lite, tittat på TV och varit och handlat.

Ikväll ska jag till Karin för lite prat och sedan drar vi vidare till Nationkörsfestivalssläppet, en klubb, så det blir dans inatt igen! Imorgon blir det mer vila och en hel del plugg och så ska jag nog titta lite på trädgårdsmöbler till balkongen!

Inte nödvändigtvis en flopp

I DN kan vi idag läsa om hur de nya yrkesprogrammen på gymnasieskolan floppat. 10% färre har enligt uppgifter sökt sig till utbildningar som leder till arbetsförhet direkt efter gymnasiet. De nya programmen är en av regeringen instiftad nyhet som innebär att man förebereds för ett yrkesliv. Man läser dock inte svenska och engelska vilket betyder att man inte får den grundläggande behörighet som krävs för att söka vidare till högskolan. Detta måste man i så fall komplettera med. Både regering och skola är mycket förvånade och bekymrade över resultatet.

Personligen förstår jag inte uppståndelsen - det är väl inte så konstigt att en linje får färre sökningar om de inte ger grundläggande behörighet till högskolan? Många femtonåringar vet vad de är intresserade av, men inte vad de vill jobba med och många vill ha möjligheten att läsa vidare vid högskola/universitet för att, om de vill, kunna ändra sig i framtiden. Men de som vet att de vill jobba med ett av de yrken en yrkesutbildning ger söker sig dit - och nog är väl det meriterande och kvalitetshöjande? I nuläget har yrkesutbildningar för många tyvärr varit ett sätt att glida genom gymnasiet för att sedan söka in till högskolan och göra vad man vill - studiemotivationen är som regel inte lika hög på en yrkesutbildning som på ett studieföreberedande program som samhäll, teknik eller natur.

Regeringens nya gymnasie gör att dessa slackers sållas bort och faktiskt tvingas ta tag i sitt liv och sina intressen tidigare. Man är femton år när man börjar gymnasiet och även om många inte vet vad de vill bli borde de ha tänkt tanken både en och tjugo gånger - den allmänbildning man behöver och framförallt drar enorm nytta av vid en universitetsutbildning är något man bör ha samlat på sig sedan man lärde sig hålla en sammanhängande konversation. Att anstränga sig i skolan betalar sig i framtiden.

Reformen ger också klara fördelar till dem som faktiskt vill utbilda sig till ett yrke direkt eftersom man nu kommer få sökande som är intresserade av just det yrket och som vill jobba med det i framtiden. Det betyder att utbildningskvaliteten kan komma att öka markant och att vi visserligen kanske får färre men också betydligt mer välutbildade och kunniga personer som kommer ut i arbetslivet direkt och inte behöver känna sig stressade över att de inte har klarat sig särskilt bra i kärnämnena. Många människor är väldigt duktiga praktiskt men har det lite svårare med teoretiska ämnen och då är en yrkesutbildning ett mycket bra substitut.

Skulle man nu känna att man vill gå en yrkesutbildning men ändå vilja ha möjligheten att läsa vid ett universitet är det faktiskt inte omöjligt att utöka sitt program och läsa till de kurser som behövs. Jag själv läste 500 poäng över och hade utan problem kunnat läsa lika mycket till om jag kommit på det under första gymnasieåret. 200-400 poäng extra klarar de flesta, om inte alla.

Så döm inte ut nya gymnasieskolan än - ge den fem, sex år och se vad som händer. Kanske kommer vi faktiskt dra nytta av att duktiga, praktiska elever inte tvingas sitta still i skolbänken och lära sig om subjekt och predikat eller när man säger who och när man säger whom

Dåliga vanor

Jag har nog ganska många dåliga vanor, eller personlighetsdrag. Jag är ganska ostrukturerad, inte särskilt bra på att handhålla med pengar (men gudars skymning vad jag blivit mycket bättre på det!), kan vara lite snarstucken ibland och hatar hatar hatar att bli rättad även om jag har fel. Men det är ju bara saker som drabbar mig. En sak som är dålig som påverkar andra är att jag är så himla introvert. Jag är ganska bubblig och så, så inte på det sättet, men jag berättar inte så mycket egentligen. Det är mest kallprat. Vad jag menar är att jag inte gärna berättar saker för andra om jag inte är säker på att det faktiskt betyder något. Som när man umgås med en kille man gillar, det blir ju inte andras ensak direkt oavsett hur nära man är som vänner. Det är inte ens deras ensak om de vet om det. Men, nåja. Så är det.

Mitt absolut sämsta (fast jag tycker det är grymt, det visar ju att jag faktiskt lyssnar och bryr mig!) karaktärsdrag är att jag ofta kan verka "utanför" diskussionen, t.ex. sitta och läsa eller plugga eller kanske prata med någon annan, men sedan kan hoppa in och svara eller säga något. I mina ögon är det inget fel med det, ställer man en fråga som inte är direkt given till någon gör det ju ingenting om jag svarar. Jag sitter ju ändå där så jag kan ju inte exkluderas, heller. Nåja, folk brukar i alla fall ibland kanske ta illa upp. Kanske främst om man ger sig in i en diskussion med kanske min bästa vän och någon som vill vara den här personens bästa vän men inte min. Ojojoj. En gång satt jag och pluggade med en vän och så kom en och satte sig vid oss och började prata. Jag återgick till mitt plugg (jag var inte särskilt intresserad av deras samtalsämne och den anländande hade en väldigt jobbigt forcerande personlighet så jag struntade i't), men hörde snart att de började leta efter ett ord. Som jag kunde. Så jag tittade upp, log och sade ordet. Har nog aldrig fått en så giftig blick (eller kommentar för den delen). "Det var inte ens det vi pratade om!". Whoops. Ursäkta, men det var det visst. Jag sa inte det men det var jobbigt, kände mig så otroligt exkluderad. Hatar när folk blir territoriala över andra personer och surar när de pratar med andra (alltså, jag menar när folk som inte känner den andre så bra blir territorial, man får ju faktiskt bli lite svartsjuk ibland om man känner att jag är ju viktig för dig det är inte han/hon. men bara lite.) eller när någon "stör" en konversation.

Så den dagen fick jag veta mitt sämsta personlighetsdrag som påverkar andra. Nåja, jag ljuger i alla fall inte folk rakt upp i ansiktet och jag säger inte saker om folk som inte är sanna, om det inte är bra saker förstås - ibland måste man skryta om folk man tycker om (ja, jag är fortfarande bitter om någon undrar). Vilka är era?

Onsdag 23/3

Det är så otroligt skönt att ha internet igen, kan ni tro. Saker blir så mycket mindre komplicerade (ja, för de är fortfarande komplicerade - jag är ju trots allt människa) och även om man jobbar med något blir det som en avkoppling att sitta vid datorn. Det är galet att man kan slappna av med teknik, men så är det. Imorse skulle jag egentligen åkt och tränat (gick till och med upp klockan sex) men jag har tränat tre dagar i rad nu så min kropp fick vila bestämde jag. Och så hade jag en del plugg jag ville få undan, det bidrog delvis. Blir träning imorgon istället!

Så plötsligt hade jag tre timmar till mitt förfogande. Duschade (har inte tvättat håret hemma på länge i och med att jag tränat - det är GULD värt kan jag säga!) och provade min nya hårkräm jag "köpte" igår. Hittade en massa rabatter på Åhléns som adderade ihop till hela 150:- och eftersom jag inte hade något bättre att köpa och de gick ut igår spenderade jag dem + en tia på en löjligt dyr hårkräm för lockar från L'Oreal Professional. Den är så HIMLA bra så jag tackar verkligen mitt sinne för att jag fick ett gå-igenom-alla-kvitto-och-kuponger-ryck igårmorse. Annars hade jag inte hittat dem och då hade inte mitt hår varit så mjukt och lockigt och PERFEKT som det är just nu. Gudars skymning, det är nästan lite pinsamt att en hårprodukt kan göra en så glad men som ni vet har mitt hår alltid varit min bästa tillgång näst intellektet så vad gör man inte? Hoho, jag är så glaaaaad.

Mindre glad blev jag när jag imorse på nyheterna hörde att Khadaffi med sina företag varit med och givit pengar till forskare som bedriver forskning vid Uppsala Universitet. Alltså, jag fattar att de behöver pengar för att kunna forska men har de ingen skam i kroppen? Khadaffi har aldrig varit en snäll snubbe och man kan tycka att det är moraliskt svårförsvarat att ta emot pengar från något som skrivit en bok som heter "Den lilla gröna" - allt som överhuvudtaget kan liknas vid något Mao gjort borde förkastas. Enligt DN har han 10 miljarder (minst) investerade i olika svenska företag, men det är oklart vilka. Usch usch usch.

På tal om DN finns det ingenting som är bättre än att koka en kopp kaffe, bre ett par smörgåsar och sätta sig vid bordet och läsa hela morgonen. Jag känner mig så himla vuxen när jag gör det - oslagbart! Tror jag ska önska mig en årsprenumeration i födelsedagspresent eller något, min favorittidning alla kategorier tror jag minsann! Kanske mest för att jag alltid klarar deras korsord ...

Nu ska jag knåpa ihop ett brev till mormor och morfar och sedan fortsätta plugget.

INTERNET AT LAST

Sitter i skolan just nu och surfar på deras internet, skall alldeles strax bege mig till Gränby för att fixa mitt eget så att jag kan sluta vara en eremit hemma och faktiskt plugga ordentligt. Idag lärde vi oss hur man gör foie gras (gåslever) som alla snobbar envisas med att äta och älska (fastän det smakar olja och rått kött). Först spänner man fast fågeln så att den inte kan röra sig, sedan kör man ner en slang i halsen och tvångsmatar dem med fet, fet mat. Så småningom blir levern abnormt stor och så vips har vi vår gåslever. SÅ VIDRIGT. Så sluta äta det. Det är alltså helt lagligt i Frankrike - ett makabert bevis för hur selektivt EU är. Usch. Jag är verkligen för mycket av det EU står för vad gäller fri handel, studier och arbete för medlemmar av EU-länder men att ett land skall få bete sig så mot djur är vidrigt. VIDRIGT.

Å andra sidan - vem är jag att sitta här och gnälla när jag äter skaldjur?! För det är ju så himla djurvänligt att kasta ned levande humrar, räkor och kräftor i kokande vatten och stänga locket så att de inte försöker ta sig ut ...

Ännu en lista

Ni har kanske märkt att jag gillar listor? Jag har 200 frågor kvar att svara på på den andra (501 frågor), men det här är en annan. En filmlista! Man kryssar för de filmer man sett helt enkelt och här finns ett stort antal filmer, får se hur många jag sett ... (detta är inte alla filmer jag sett såklart)

( ) Rocky Horror Picture Show
(x) Grease
(x) Pirates of the Caribbean
(x) Pirates of the Caribbean 2: Dead Man's Chest
( ) Boondock Saints
( ) Fight Club
(x) Starsky and Hutch
( ) Neverending Story
( ) Blazing Saddles
( ) Airplane

Total: 4

( The Princess Bride
( ) AnchorMan
( ) Napoleon Dynamite
( ) Labyrinth
( ) Saw
( ) Saw II
( ) White Noise
( ) White Oleander
( ) Anger Management
(x) 50 First Dates
(x) The Princess Diaries
(x) The Princess Diaries 2: Royal Engagement

Total so far: 7

(x) Scream
(x) Scream 2
(x) Scream 3
(x) Scary Movie
(x) Scary Movie 2
(x) Scary Movie 3
(x) Scary Movie 4
(x) American Pie
(x) American Pie 2
(x) American Wedding
(x) American Pie Band Camp

Total so far: 18

(x) Harry Potter 1
(x) Harry Potter 2
(x) Harry Potter 3
(x) Harry Potter 4
( ) Resident Evil 1
( ) Resident Evil 2
( ) The Wedding Singer
(x) Little Black Book
(x) The Village
( ) Lilo & Stitch

Total so far: 24

(x) Finding Nemo
(x) Finding Neverland
( ) Signs
(x) The Grinch
( ) Texas Chainsaw Massacre
( ) Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
(x) White Chicks
(x) Butterfly Effect
(x) 13 Going on 30
(x) I, Robot
( ) Robots

Total so far: 31

( ) Dodgeball: A True Underdog Story
( ) Universal Soldier
(x) Lemony Snicket: A Series Of Unfortunate Events
(x) Along Came Polly
( ) Deep Impact
( ) KingPin
( ) Never Been Kissed
(x) Meet The Parents
(x) Meet the Fockers
( ) Eight Crazy Nights
( ) Joe Dirt
( ) KING KONG

Total so far: 35

(x) A Cinderella Story
(x) The Terminal
(x) The Lizzie McGuire Movie
( ) Passport to Paris
(x) Dumb & Dumber
( ) Dumber & Dumberer
( ) Final Destination
( ) Final Destination 2
( ) Final Destination 3
( ) Halloween
(x) The Ring
( ) The Ring 2
( ) Surviving X-MAS
(x) Flubber

Total so far: 41

( ) Harold & Kumar Go To White Castle
( ) Practical Magic
( ) Chicago
(x) Ghost Ship
( ) From Hell
( ) Hellboy
( )Secret Window
(x) I Am Sam
( ) The Whole Nine Yards
( ) The Whole Ten Yards

Total so far: 43

(x) The Day After Tomorrow
( ) Child's Play
( ) Seed of Chucky
( ) Bride of Chucky
(x) Ten Things I Hate About You
( ) Just Married
(x) Gothika
( ) Nightmare on Elm Street
( ) Sixteen Candles
( ) Remember the Titans
( ) Coach Carter
(x) The Grudge
( ) The Grudge 2
(x) The Mask
( ) Son Of The Mask

Total so far: 48

(x) Bad Boys
(x) Bad Boys 2
( ) Joy Ride
( ) Lucky Number Slevin
( ) Ocean's Eleven
( ) Ocean's Twelve
(x) Bourne Identity
(x) Bourne Supremacy
( ) Lone Star
( ) Bedazzled
( ) Predator I
( ) Predator II
( ) The Fog
(x) Ice Age
(x) Ice Age 2: The Meltdown
( ) Curious George

Total so far: 54

(x) Independence Day
( ) Cujo
( ) A Bronx Tale
( ) Darkness Falls
( ) Christine
(x) ET
( ) Children of the Corn
( ) My Bosses Daughter
(x) Maid in Manhattan
( ) War of the Worlds
(x) Rush Hour
(x) Rush Hour 2

Total so far: 59

( ) Best Bet
(x) How to Lose a Guy in 10 Days
(x) She's All That
(x) Calendar Girls
( ) Sideways
( ) Mars Attacks
( ) Event Horizon
( ) Ever After
( ) Wizard of Oz
(x) Forrest Gump
( ) Big Trouble in Little China
( ) The Terminator
( ) The Terminator 2
( ) The Terminator 3

Total so far: 62

( ) X-Men
( ) X-2
( ) X-3
(x) Spider-Man
(x) Spider-Man 2
( ) Sky High
(x) Jeepers Creepers
(x) Jeepers Creepers 2
(x) Catch Me If You Can
(x) The Little Mermaid
(x) Freaky Friday
( ) Reign of Fire
( ) The Skulls
( ) Cruel Intentions
( ) Cruel Intentions 2
(x) The Hot Chick
(x) Shrek
(x) Shrek 2

Total so far: 72

( ) Swimfan
( ) Miracle on 34th street
( ) Old School
( ) The Notebook
( ) K-Pax
( ) Krippendorf's Tribe
( ) A Walk to Remember
( ) Ice Castles
( ) Boogeyman
(x) The 40-year-old Virgin

Total so far: 73

(x) Lord of the Rings Fellowship of the Ring
(x) Lord of the Rings The Two Towers
(x) Lord of the Rings Return Of the King
( ) Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
( ) Indiana Jones and the Temple of Doom
( ) Indiana Jones and the Last Crusade

Total so far: 76

( ) Baseketball
( ) Hostel
( ) Waiting for Guffman
( ) House of 1000 Corpses
( ) Devils Rejects
( ) Elf
( ) Highlander
( ) Mothman Prophecies
(x) American History X
( ) Three

Total so Far: 77

( ) The Jacket
( ) Kung Fu Hustle
( ) Shaolin Soccer
( ) Night Watch
(x) Monsters Inc.
(x) Titanic
(x) Monty Python and the Holy Grail
( ) Shaun Of the Dead
( ) Willard

Total so far: 80

( ) High Tension
( ) Club Dread
(x) Hulk
( ) Dawn Of the Dead
( ) Hook
(x) Chronicles Of Narnia The Lion the Witch and the Wardrobe
(x) 28 days later
( ) Orgazmo
( ) Phantasm
( ) Waterworld

Total so far: 83

( ) Kill Bill vol 1
( ) Kill Bill vol 2
( ) Mortal Kombat
( ) Wolf Creek
(x) Kingdom of Heaven
( ) the Hills Have Eyes
( ) I Spit on Your Grave aka the Day of the Woman
( ) The Last House on the Left
( ) Re-Animator
( ) Army of Darkness

Total so far: 84

(x) Star Wars Ep. I The Phantom Menace
( ) Star Wars Ep. II Attack of the Clones
( ) Star Wars Ep. III Revenge of the Sith
( ) Star Wars Ep. IV A New Hope
( ) Star Wars Ep. V The Empire Strikes Back
( ) Star Wars Ep. VI Return of the Jedi
( ) Ewoks Caravan Of Courage
( ) Ewoks The Battle For Endor

Total so far: 85

(x) The Matrix
(x) The Matrix Reloaded
(x) The Matrix Revolutions
( ) Animatrix
( ) Evil Dead
( ) Evil Dead 2
( ) Team America: World Police
( ) Red Dragon
(x) Silence of the Lambs
(x) Hannibal

Total so far: 90

( ) Serpico
( ) Godfather I
( ) Godfather II
( ) Godfather III
( ) Runaway Jury
( ) High Fidelity
(x) The Departed
( ) The Pursuit of Happyness
(x) The Da Vinci Code
( ) Smokin' Aces
( ) Raging Bull
( ) Equilibrium
(x) Nacho Libre
(x) School of Rock
(x) Clockwork Orange
( ) The Shining
( ) Babel
( ) The Prestige
(x) American Psycho
(x) Batman Begins
( ) Ladder 49
( ) Black Hawk Down
( ) Stranger Than Fiction
( ) The Untouchables
( ) The Usual Suspects
(x) American Beauty

Totalt: 98

501 frågor del 3

201. Vilken sorts juice är din favorit? Tranbär eller äpple. Fast färskpressad apelsinjuice är inte fel del heller ...
202. Vad anser du om dödsstraff? Nej. Inte ens för pedofili. Kan skriva ett inlägg om det imorgon eller något, med risk för att bli slaktad.
203. Rasism? I en utopi finns det inte och jag kan personligen inte förstå varför den gör det eller varför folk orkar bry sig. Det är dumt och vidrigt och bara fel! Det är dock viktigt att kunna skilja fördomar från rasism.
204: Barnarbete? Nja. Jag gillar inte ungar vet ni ... Nejdå, jag tycker det är hemskt! Och nu pratar vi inte när mamma och pappa betalar en tjuga för att få löven krattade utan när det industrialiseras.
205. Mobbning? Nej! Varför mobbar man? För att lära andra "sin plats"? Jag förstår inte, vem uppfostrar de här ungarna?
206. Om du fick göra en stor förändring i världen, vad skulle du ändra på då? Först och främst det svenska skolsystemet. Men om det kunde vara världsomvälvande hade jag nog sett till att man påbörjade arbetet med att finna nya energikällor ordentligt och slutade teorisera.
208. Röker du? Nej!
209. Om ja; varför slutar du inte? ---
210. Tycker du att det är viktigt att stå för vad man tycker? Ja, man är ingen utan sina åsikter.
211. Brukar du göra det? Ja, fast jag är inte lika lättprovocerad som jag en gång var.
212. Om nej; varför inte? ---
213. En pinsam sak som hänt dig denna veckan: Jag glömmer namn väldigt fort så jag gick runt och kallade en tjej ett namn hela kvällen tills hon till slut frågade varför. Det var lite pinsamt.
214. Känns det som om du gör bort dig ofta? Nej, inte jättemycket. Okej att jag halkat rätt många gånger och att jag glömmer folks namn men inte annars, turligt nog.
215. Favoritsmak på nudlar: Jag älskar China Box nudlar! De har massa goda grönsaker i. 3-minutersnudlar gillar jag men efter att jag var sjuk hade jag levt på det några dagar så nu har jag svårt för det.
216. Om du inte äter nudlar, varför gör du inte det? -
217. Efter hur många trappsteg orkar du helt enkelt inte längre? Haha, aldrig! Trappan tar mig till nästa nivå, man måste kämpa!
218. Är du i god form? Njae, det kan jag inte påstå ...
219. Om inte; varför tränar du inte upp dig? Jag håller på! 
220. Har du några piercings? Bara öronen, två st.
221. Om ja; var någonstans? Öronen
222. Tatuering? Inga. Än.
223. Om ja; hur ser den ut? -
223. Gjorde det ont att göra den?
224. Tycker du att det är äckligt med blod? Nej, faktiskt inte. Det luktar och smakar gott! Mitt eget i alla fall, jag har inte smakat på så många andras ...
225. Någonting du inte skulle vilja ha krypandes i håret just nu: Vilket småkryp som helst. ISCH.
226. Vilken är din favoritklädaffär? Indiska eller kanske, hm ... Jag vet inte. Får nog bli Indiska eller Åhléns i Stockholm för att de har så många olika märken = massa butiker i en!
227. Hur mycket pengar lägger du ut på kläder varje månad? Ett par hundra.
228. Har du någon mp3spelare? Ja.
229. Om ja; vilken? En silvrig iPod nano som jag måste skaffa en ny kabel till ...
230. Var den dyr? För mig, ja.
231. Ser du dig själv som (ja/nej-svar):
Impulsiv?
Ja.
Snäll? Ja.
Egoistisk? Nej, inte tillräckligt. Har börjat bli bättre på att säga nej och att säga ifrån när jag känner mig felbehandlad dock!
Snygg? Såklart. Ingen ser ju ut som jag och unikt är alltid snyggt.
Charmig? Njae, jag vet inte. Det får andra avgöra.
Utåtriktad? Ja!
Rolig? Ja. Haha, gud, ni har ingen ANING om hur roligt jag är! :D
Annorlunda? Ja, det får jag hoppas för som sagt finns det bara en som är som jag och det är jag.
Ytlig? Ja, fast inte ohälsosamt.
Töntig? Ja!
Djup? Japp.
Intelligent? Ja.
Omtänksam?
Ja.
Självsäker? Ja. Det måste man vara.
Förvirrad? Ja, ni som känner mig vet vad jag menar ...
232. Är det jobbigt att svara på såhär många frågor? Nej, det är kul!
233. Hur gammal var du när du var full första gången? Femton tror jag.
234. Vad hade du druckit då? Sprit?
235. Dricker du alkohol överhuvudtaget? Ja.
236. Om ja; öl eller vin? Vin och öl men föredrar vin.
237. Om nej; saft eller sockerdricka? Jag gillar öl, vin, saft OCH sockerdricka!
238. Någonting du gjorde förra veckan som du ångrar: Inget tror jag!
239. Någonting du gjorde förra veckan som du är stolt över: Lagade grym fajitas.
240. Någonting du funderade över mycket förra veckan: Samma som alltid och det håller vi hemligt.
241. Någonting du funderar över mycket idag: Vad jag ska ta med mig till Skåne!
242. Stockholm eller Göteborg? Stockholm. Utan tvekan!
243. Varför då? Älskar staden, det är så otroligt mysigt överallt. Visst, folket är kanske inte det trevligaste men vadå, man kan ju hänga med sig själv!
244. Du hade gärna haft lite fluffigare... : Soffkuddar.
245. Och lite mindre... : Slitet hår.
245. Och lite mer fantasifulla... : Tankar?
246. Anledningen till varför du svarar på alla de här frågorna är att du: Tycker det är grymt kul!
247. Om du bara fick klä dig i tre olika färger kombinerat livet ut, vilka tre färger hade du då valt? Brunt, marinblått och grönt.
248. Vad skulle du säga till Göran Persson om han skulle kliva in genom ditt fönster just nu? Hur tusan kom du upp och hur kom du in genom fönstret?????
249. Varför då? Mitt fönster är på 2a våningen och Göran Persson känns ju inte särskilt smidig för den delen heller ...
250. Du tycker att Göran Persson är... : En typisk sosse.
251. Har du rest utanför Europa någon gång och i så fall vart? Nix!
252. Var det en trevlig resa? Den har som sagt inte inträffat än ...
253. Om ja; varför? -
254. Om nej; varför inte? ---
255. Det här anser du om droger: Känns ganska fel att svara på det eftersom jag dricker alkohol men jag tycker överlag att det inte skadat om det inte funnits alla.
256. Är du en sån som har mycket åsikter om saker och ting? Ja, är extremt opinierad som ni som läser bloggen märkt av hoppas jag!
257. Har du någon du kan berätta precis allting för? Nej.
258. Hur känns det? Bra, då har ingen någonsin någon hållhake på mig.
259. Håller du mycket saker inom dig? Japp.
260. Tycker du att det är bra eller dåligt att göra det? Jag gillar det oftast, blir det för mycket pratar jag ofta med vem som helst. Har inte problem att berätta saker som andra kanske skulle tycka var jätteprivat, däremot har jag svårt att berätta andra saker som folk kanske vanligtvis häver ur sig hit och dit.
261. Det bästa med julen är: Träffa släkt och vänner, god god god mat (mormors köttbullar är bästa) och jag skulle ljuga om jag inte sa att öppna paket.
262. Det värsta med julen är: Konsumtionshetsen och alla snorungar som inte har vett nog att ens säga tack när de får en present för tusentals kronor. Om jag någonsin varit så ber jag ödmjukast om ursäkt!
263. Du har aldrig någonsin... : Varit utanför Europas gränser.
264. Men däremot har du gjort det här väldigt många gånger: Åkt kollektivtrafik.
265. Har du lätt för att lära dig? Ja, så länge det inte handlar om matematik.
266. Vad gör du om 10 år? Förhoppningsvis är min affärsidé i startgroparna och så arbetar jag med utbildning och översättning eller författarskap, bor i det gula huset längs E6:an mellan Trelleborg och Malmö och har en hund och två katter.
267. Är du likgiltig? Ibland kan jag nog uppfattas så, hänger inte upp mig på småsaker.
268. Ärlig? Ja.
269. Tycker du att det är viktigt att man är ärlig? Ja.
270. Är det okej med vita lögner? Ja, det är väl OK ibland men inte som en vana.
271. Är du vidskeplig? Motvilligt svarar jag "ja", för det är jag.
272. Ditt motto är: Time lost can never be regained.
273. Gillar du stark mat? Ja fast jag är otroligt mesig med det.
274. Salt mat? Beror på maträtten.
275. Gillar du godis? Ja.
276. Om ja; vilket är ditt favoritgodis? Choklad och hallonlakritsdödskallar.
277. Om nej; varför inte? ---
278. Din favoritglass är: Polkagris och choklad i alla dess former.
279. Bara för att den är så: God..?
280. Ser du på sport? Nej, men om jag gör det blir jag extremt meddragen om andra runt omkring mig blir galna.
281. Har du någonsin åkt luftballong? Nej!
282. Hoppat bungyjump? Nej.
283. Fallskärm? Nej.
284. Vill du göra något av ovanstående tre och i så fall vad? Har inte dödslängtan och kan få adrenalinkickar på andra sätt.
285. En person du gärna skulle fika med just nu är: Josefin. Eller Toby Stephens!
286. Hämta närmsta bok, slå upp sidan 15 och citera första meningen: "I begynnelsen skapade Gud Himmel och Jord". Skojar inte!
288. Är du konstnärlig? Jag tror att alla är det på ett eller annat sätt.
289. Rakar du benen? Ja.
290. Om ja; hur ofta? Mer sällan än jag borde ...
291. Vad har du för relation till din väckarklocka? Jag skulle inte komma någonstans om det inte vore för den.
292. Dina föräldrar? Vad är det här för fråga?
293. Har du flyttat hemifrån än? Ja, heeeeelt galet!
294. Om inte; när tänker du göra det? -
295. Hur ofta bakar du? En gång varannan dag ungefär.
296. Vad brukar det oftast bli? Någon form av bröd eller kanske macaroons, det är nästan alltid olika.
297. Du kände dig jättesnäll igår när du...: Jag gjorde inget vettigt igår.
298. Och det kändes förjävligt en gång när du råkade...: ..göra något dumt? Hehe.
299. Gillar du bananer? Gud, ja!
300. Plommon? Nja, faktiskt inte. Är så rädd att det ska vara en mask i och en gång råkade mormor ut för ett missöde när hon åt omogna plommon så jag har ett ganska komplicerat förhållande till just plommon.

Vår!

Idag har det varit vår i luften - så himla härligt! Har nyss avnjutit en kolhydratbomb i form av pasta med skink- och gorgonzolasås, otroligt gott (och snabbt, tar kanske tio minuter att svänga ihop). Annars har jag mest tagit det lugnt.

Gick upp vid halv sju imorse för att möta upp Anna, Emilia och Joseph (Emilias pojkvän) för att träna lite vid åtta. Tyvärr hade gymmet stängt till klockan elva så det blev inget med morgonträningen. Vi gick en promenad på en och en halv timme ungefär och satte oss sedan för lite frukost. En sak som är bra med Uppsala är att det finns jättebra frukosterbjudanden för nästan inga pengar alls (man kan till exempel få fralla med brie, salami och paprika, en juice och en stor kaffe latte för 25 spänn, vill man ha DN till kostar det 39:-) så vi högg in på det och pratade en massa strunt som alla tjejer gör, jag och Anna.

Vi satt ganska länge, till strax efter halv tolv om jag inte minns fel. Emilia och Joseph gick tidigare för att äta brunch på en nation men jag och Anna satt kvar. Vi delade på oss och jag gick till gymmet - hade jag åkt in så tidigt skulle jag minsann få något ut av det också. Blev inte så mycket idag, trekvarts träning ungefär. 25 min kondition, 15 styrka och lite stretchning. Sedan åkte jag hem och sedan dess har jag inte gjort ett dugg mer än att laga mat!

Nu ska jag diska och sedan slänga mig på soffan, ikväll är det bra grejer på TV! Och på torsdag ses vi!

Lördagmorgon

Godförmiddag! Har varit vaken i nästan två timmar nu, inte sovit så mycket inatt för jag kom hem vid två ungefär. Nåja, nu är jag vaken i alla fall och jag mår finfint faktiskt. Gårdagen började vid åtta på morgonen då jag kravlade mig ur sängen. Egentligen skulle jag upp vid 6 och åka och träna men jag har sträckt min vad eller något så jag har lite svårt att gå. Eller hade, jag dansade nog bort det inatt. I alla fall, jag gick upp och fick en lång, härlig frukost eftersom jag inte behövde åka in förrän vid elva. På TV var det Doctor Who och sedan 'Allo 'Allo 'emliga armén, mina två brittiska favoritserier just nu tillsammans med Blackadder. 'Allo 'Allo är så himla roligt, igår var det en begravningsentreprenör som sade I 'ave a 'earse with four 'orses (I have a hearse with four horses = Jag har en likvagn med fyrspann) och jag dog lite av skratt - precis där har vi arketypen för min humor!

Efter morgonskrattet (och gråten, det var ett sorgligt avsnitt av Doctor Who, fast jag gråter visserligen till allt numera - GALET) gjorde jag mig klar och åkte iväg till skolan. Hade text i två timmar, så himla fint fast svårt. Vi har läst Camus (Främlingen) och den är väldigt existentialistisk och så, något som försvårar franskan ytterligare. Nåja, det var lärorikt i alla fall och vår lärare Hugues (uttalas "Ygg") är så himla tafatt så man sitter mest och tänker "tusse då" och ler för sig själv.

Efter lektionen blev allting ganska omhuldat för jag hade inga planer förrän klockan 18 då vi var bortbjudna på inflyttningsfest hela Språkvetarklassen. Jag följde med Amanda (som går i min klass och som jag läser franska med) till stan för att fixa lite grejer och sedan träffade vi på hennes vän som pluggar musik i Värmland. Himla trevlig tjej, hon har pluggat i Uppsala förut och tog med oss till ett café som heter Storken. Där åt vi världens godaste chokladkaka, gudars skymning alltså. Sedan köpte vi en inflyttningspresent (två glas, jättefina gammaldags vinglas på bred fot - jag har likadana) innan vi begav oss till ICA för att handla till middagen vi skulle laga. Och gissa vad! Där hittade jag något jag letat efter i varje mataffär i kanske två veckor ...


Bucatinipasta!

Det är ungefär som vanlig spaghetti fast lite tjockare och med hål i mitten så att såsen kommer in i pastan och maximerar smaken. Jag såg det på Rachel Ray för ett tag sedan och sen dess har jag inte kunnat släppa tanken - måste prova! Tänka sig att ICA i Luthagen hade det här, inte ens delikatess-ICA på S:t Persgallerian hade dem! Märket är Barilla och priset var 14:- för 500 gram. Ganska dyrt för lite mjöl, vatten och ägg men jag tänker att detta skall få bli en fredagspasta man bara äter vid speciella tillfällen. Kanske ikväll till Melodifestivalen för att göra det lite roligare?

Och tänka sig, om några dagar är jag hemma i Skåne! Åh det ska bli så kul att träffa alla, att planera Italienresan med Josefin, äta mammas mat och träffa mina älskade djur som jag saknar mest av allt. Ligga och gosa med Embla om morgnarna är det bästa jag vet tror jag, måste få hit henne framåt våren en sväng.

Jag berättar om gårdagen lite senare för nu blev jag sidetracked av min längtan efter mina djur. Hoho. Ja jösses. Nu ska jag slänga mig i soffan, idag blir en lugn dag för att återhämta mig från gårdagen. All dans har gjort att mina fötter är lite ömma. Vi hörs!

Med hjärta och smärta

Jag har nyss kommit hem från Uppsala och sitter nu och velar. Skall jag äta ett par mackor och dricka lite kaffe nu eller ska jag strunta i det och äta en lite tidigare middag? Jag har inte ätit lunch idag så det lutar åt det första. Igår gjorde jag tonfiskgryta med pasta som blev himla gott (fast inte lika god som den Carolina gjorde i fredags) så det står på menyn även idag. Jag är ganska dålig på det där med rester som räcker längre än en måltid eftersom min frys är ganska full och jag lätt tröttnar på det mesta (förutom pasta med ost- och skinksås, MUMS!). Har slängt en del mat p.g.a. det och så får det minsann inte fortsätta! Skall rensa i frysen och införskaffa fler matlådor inom kort så att problemet kan lösas.

Imorse gick jag upp klockan 6 (!) för att åka in och träna innan skolan. Kvart över sju satt jag på tåget och klockan åtta stod jag på crosstrainern. Tränade i en timme ungefär, duschade och gick till skolan som idag bjöd på en grammatiklektion. Det känns som om det börjar lossna för mig nu - i början hade jag svårt med övningarna och hade fel i nästan varenda mening men nu har jag endast sporadiska fel på saker vi inte lärt oss än eller t.ex. där det skiljer sig extremt från svenskan i konstruktion.

Jo, åter till träningen ... Jag började igår och min otränade kropp fick sig en lugn genomkörare, mest för att sparka igång den. Tyvärr stretchade jag nog inte ordentligt för imorse hade jag ont i vänstra vaden (inte träningsvärk utan mer som om jag sträckt mig). Det blir alltid bättre av rörelse så jag tränade idag ändå och det släppte för stunden men har kommit tillbaka. Ska duscha varmt och länge och massera vaden senare så att det mjukas upp. Men gå kan jag i alla fall och det är ju tur det ;)

Imorgon ska vi hem till en tjej i klassen som nyss flyttat in och ha inflyttningsfest. Det verkar inte bli någon mat (vi ska ses redan kl. 18) så som det ser ut nu tar jag nog med mig något och äter där. Har en flaska prosecco i kylen (ungefär italiensk champagne) som vi skall dela på ett par stycken så det lutar åt italienskt. Martina är en italiensk delikatessbutik i Uppsala och de har himla fina hopplock för riktigt bra priser, det tar jag nog med mig.

Nej, nu ska jag äta lite ostmackor med kaviar! Om en vecka ses vi :D

Godmorgon!

Herregud. Imorse gick jag upp klockan sex utan problem och igårkväll somnade jag INNAN elva, helt makalöst. Det har nog inte hänt sedan jag flyttade hit. Jag är så otroligt barnslig med mina sovtider, kan t.ex. inte somna mellan tolv och ett (eller nu kan jag det men för bara ett par veckor sedan hade jag verkligen panikkänslor inför det) för då är det spöktimme och att somna innan tolv har liksom känts som att man tar bort timmar från det andra dygnet man kunnat använda till annat ... Hoppas att det här är början på en ny era!

Igår var jag och gymmade en timme med Anna, en tjej i klassen. Igårmorse när jag packade ihop min träningsväska insåg jag att jag lämnat typ ALLA träningskläder hemma i vintras (undrar varför, jag var inte ens på gym?!) så jag fick köpa nytt innan jag mötte upp Anna, ännu mer aj i plånboken. Nåja, bättre att lägga pengarna på sådant än på öl eller fika. Jag har inte tränat på himla länge så det var riktigt skönt att komma igång igår även om jag märkte hur himla stel jag blivit i musklerna, speciellt i vaderna och ryggen.

Nu ska jag åka in till skolan (eller ja, om en halvtimme) men vi hörs kanske senare, blir en kort skoldag idag. Måste inom ICA och norpa åt mig quornbitar och -färs (2 för 35:- denna veckan), blir jättegott i en gryta med massa grönsaker, mmm!

Och idag är det en vecka tills jag åker till Skåne :D

RSS 2.0