Guds straff, månne?

Jag hatar Facebook. Man skaffar sig en romantiserad bild av någon och sedan hamnar man av en händelse på dennes Facebook och så pang! bom! krasch! upptäcker man att världen inte är sådär fin och förutsägbar som man vill tro.

Atsingen.

punkt

Har inte skrivit på länge, jag vet. Men det händer så mycket just nu. Känner mig inte hemma någonstans och tydligen är jag bara tillfälligt inneboende i det här huset. Det är en ganska obehaglig känsla att inse att man inte kan lita på dem som skapat en.

Men jag säger som Queen.

The show must go on.
Inside my heart is breaking,
my make-up may be flaking,
but my smile, still, stays on.

I have to find the will to carry on with the show.


Så om ni inte hör av mig på ett tag, andas. Ni träffar mig i skolan - jag ler. Ni umgås med mig - jag skrattar, lyssnar, ger råd efter bästa förmåga. Men be mig inte berätta. Lova bara att, när jag väl väljer att berätta (om jag gör det), ni lyssnar. 

Namnfundering

Innan jag valt hund var jag övertygad om att det nya livet här i huset skulle heta Kirja. Det är ett väldigt fint namn, tycker jag, eftersom det låter lite skogsrå-aktigt. Men när vi kom till uppfödaren och jag fick syn på det lilla vita knyttet med beiga öron och kinder och en bedårande liten fläck mitt på huvudet visste jag direkt att hon skulle heta Embla. Jag hade aldrig ens hört namnet förut (eller, det hade jag men jag hade inte relfekterat över det), men det var så hon skulle heta, eller hette som jag brukar säga. Jag tycker det är så härligt när man kan se att varelser verkligen ÄR sina namn. Embla ser ut att heta Embla, Tobbe (min andra hund) ÄR en Tobbe (ni förstår om ni träffar honom), Calles fullständiga namn passar honom så bra och min kissemisse ÄR Sigrid. Andra namn är otänkbara.

Tobbe var dock inte självklart. Det tog lång tid innan vi kom fram till namnet, men nu när man känner honom ser man hur rätt det var.

Så när jag säger att min eventuella framtida dotter ska heta Enya och att en eventuell son ska heta Gustav kan jag egentligen bara spekulera. Tänk om de ser ut att heta Isabella och Edward? Hemsk tanke, men så kan det vara.

Roligast tycker jag dock är när namnet speglar personligheten.

Frågan är bara om jag passar i mitt namn. Katarina. Eller om jag efter alla år av variationer på detta snarare är mina smeknamn?


Tobbe och Embla. Embla har längre päls nu (svansen är typ en meter mohaha) men annars ser hon ut precis så. Som en EMBLA. Och Tobbe som en TOBBE. Visst?

My predilections

Jag har alltid varit större och det stör mig inte märkvärt - jag har ju inga kläder i min garderob jag har som mål att komma in i igen! Jag är liksom van vid det och blir snarare obekväm om jag tappar i vikt eftersom allt blir så ... lätt. Jag vet inte, men det är som att det känns som att jag blir så sårbar.

Hur som helst. Jag började träna i november ungefär och har väl sedan dess gått ner litegrann. Bilden nedan är tagen julafton 2009 och sedan dess har jag tappat ytterligare lite till. Hur som helst. När det kommer till kvinnokroppen så är det snyggaste jag vet en välformad rygg, framträdande nyckelben och kindben. Min rygg har jag aldrig sett själv (haha) men jag har fått komplimanger för den, så jag har aldrig riktigt brytt mig om den. Timglas är den i alla fall. Eller cello, beror på hur man vill ha det.

Men nyckelben och kindben är saker jag vet att jag har men som aldrig riktigt synts. Förrän nu! Minns när jag pratade med Therese om detta när jag var yngre och sa "när mina nyckelben syns ska jag sluta tappa vikt.". Nu tappade jag ju valphullet och de började synas tidigare än tänkt, men man kan väl säga att det är min måttstock.

Och eftersom jag har höga kindben tack vare mitt slaviska ursprung är jag så glad att de syns mer nu! Man ser alltid på mitt ansikte om jag gått upp eller ner, för ansiktsformen blir mycket rundare när jag gått upp. Men nu, när jag gått ner syns de! Har som sagt gått ner mer sedan denna bild togs, och ibland tycker jag det ser ut som om jag suger in kinderna. Men det är mina kindben! Kanske trivialt för er, men ganska stort för mig. Ser ut som en ekorre hahaha.



Min fina orkidée

Häromveckan köpte jag en ny orkidée när jag var på Bauhaus.
Jag köpte egentligen två, men jag har bara kort på den ena. Jag har städat mitt rum bara för den här bilden så nu får ni banne mig ge mig komplimanger!!!!!!!!


Storebror ser dig

Kommer hem efter en utmärkt shoppingdag (visar inköpen senare. kanske) och hittar det här i skolmailens inbox:

"Vi sätter nu upp fler kameror och ja, det är tillåtet. Jag meddelar nu att den som avslöjas med att avsiktligen skräpa ner kommer att varnas för att ett upprepat beteende kommer att leda till åtal för nedskräpning, vilket kommer till vid fällande dom att leda till avstängning från Cyber. Vi kommer givetvis att debitera minipriset av 255kr/påbörjad timme för städning."

Alltså, jag kan förstå grejen med att man verkligen irriterar sig på folk som skräpar ner och sådär, men HALLÅ??!! Kameror? Avstängning? Böter? ÅTAL? Herregud. George Orwell var bara några år tidig med tidpunkten för sin teori. 2010 är verklighetens 1984 börjar det kännas som. Vad tycker vi om detta kontrollbehov?

Och till alla er idioter som inte orkar slänga ert skräp: SKÄRPNING. Jävligt snällt att förstöra för alla andra för att ni är så lata. Tränar som galningar gör ni säkert, men att resa sig och gå två meter till papperskorgen är tydligen för jobbigt.

Onsdag

Klar med sagan. Kollar igenom felen jag gjort.
Nöjd! Möte med handledare - gick mycket bra. Så trevligt!
Det känns så läskigt att allt jag jobbat med så länge nu är klart att skickas in till tryckeriet så fort korrekturläsning och bild är klart! Åh åh åh. Ja. Läskigt i alla fall.

Idag ska försöka träna, i alla fall senare. Har ätit godis och varma mackor idag. Jävligt nyttigt eller hur?


Jag kom på

att Robert Pattinson är sådär jobbigt snygg. Han ser ut som en karaktär i min bok.
Och han är jävligt snygg.

Det var allt för mig!

Book give-away

Idag invigdes Cybers "bibliotek" och var tjugonde besökare fick en bok med sig. Jag var inte någon av dessa lyckliga, men jag fick en bok ändå! Och av en kvinnlig lärare! De brukar alltid hata mig. Men idag så. Jag valde såklart "Timmarna" av Michael Cunningham. Det är världens bästa film som jag såg hemma hos Sofia i Rönninge. Den har liksom fastnat hos mig.


Know that when you leave

By blood and by me,
you walk like a thief
By blood and by me,
I'll fall when you leave

VET att jag skrivit det förut men är det inte alldeles supercalifragilisticexpialidocious? Återigen, från Possibility av Lykke Li.

Idag pluggar jag. Och när jag läste Havets Stjärna på väg till Malmö ... Alltså, jag vet inte vad det är för fel med mig men väljer jag BARA böcker som påminner mig om saker jag borde förtränga just nu? Jag blir så. Trött.

Ikväll ska jag i alla fall ut och äta med Josefin! Blir så trevligt som vanligt :D

expectations lead to disappointment

always.



nej just idag orkar jag ingenting. inte imorgon heller. och säkerligen inte dagen därpå. jag skriver här när jag vill. kommentera om ni vill. men vet, just idag är inget rätt.

Funderingar

Tittar på Star Trek. Love it. Helt okej film, även om jag föredrar Voyager-serien.
Senare ska jag titta på Det regnar alltid i Provence.

Jag har bundit en bok ikväll. Jävligt illa men jag gjorde det. Min framtid?
Nej. Men det hade inte varit helt fel att alltid jobba med böcker ...

.

Innan jag kommer till meningen med det här inlägget:
Det bästa med att komma hem från Stockholm är att det finns tryck i duscharna!!!!!!!!

Och ni till the point of detta inlägg.

Jag blir så jävla besviken när folk klagar på andra och inte gör något åt det.
Det finns inte i min värld att man går och stör sig på en sak och sedan släpper bomben flera månader senare. Antingen säger man det direkt eller så säger man det inte alls. Personligen tillhör jag snarare den senare gruppen, men det är inte så viktigt. Poängen är att det inte fungerar, och själv är det något man upptäcker när det är för sent. Att man borde sagt något, alltså.

Men det värsta tror jag nog är när man, trots diskussioner och dillande hit och dit fortfarande inte lyckas släppa det där. När man liksom på något sätt fortsätter bete sig som man gjorde innan man talat om problemet, för at man vill se om man kan "lita" på personen igen. Detta kan uttrycka sig på olika sätt. Man kan bli undvikande, otrevlig eller rent av kaxig och krävande. Man anser, att eftersom den här personen har gjort något mot en, har man rätt att förvänta sig att dennes värld nu ska kretsa kring en. Eller, inte riktigt kanske. Men jag tror ni vet vad jag menar? Personen som utsätts för denna "press" känner det i alla fall så, och det har ju bara ännu mer avskräckande effekt.

Ja. I alla fall. Jag har ingen aning med vad fan jag vill ha sagt med detta inlägg. Jag klagar ju precis lika mycket som de jag säger klagar. Så jag tänker sluta nu. Man har bara sig själv när allt kommer omkring. Man kan inte lita på NÅGON. Inte ens sina föräldrar. De är lika själviska när allt kommer omkring som man själv är. De gör allt för en, visst, men det betyder inte att de är ärliga. De är för upptagna med att dölja den onda världen runt omkring en så att man inte ska förfasas över den och göra något dumt som att, jag vet inte, ta livet av sig.

Jag skriver just nu en historieuppsats om katarerna. Katarismen var en dualistisk tro i södra Frankrike (bland annat) som trodde att det fanns två gudar. Den andliga guden - Peraclet - var god. Han stod för kärlek och allt som var gott och hans hemvist var i himlen. Den världsliga guden - Rex Mundi - representerade ondska, enligt katarerna det materiella. Peraclet skapade våra själar, vår ande, som var genomgoda (änglar). Inte ett spår av ondska, eftersom detta inte var möjligt för Peraclet som ju var genomgod. Rex Mundi skapade den materiella världen, däribland våra kroppar, och ordnade sedan så att änglar föll ner och togs tillfånga av kropparna.

Dessa kroppar var, då de var materia, onda och styrda av djuriska instinkter. När vår egentliga själv hamnade i dessa kroppar blev de plötsligt oförmögna att handla efter sina egentliga åsikter. Man glömde det goda. Och enligt katarerna skulle man rena sig för att bli fri från denna världsliga kropp och vid sin fysiska död återkomma till himlen, kärlekens hemvist. För detta fick man jobba.

Jag vet inte hur katarerna gjorde det, men jag skulle gärna vilja veta. Varför gör jag ständigt saker jag vet bara får mig att må dåligt? Varför går alla intentioner alltid helt åt helvete?

Nä, ni får fan ursäkta. Men ibland orkar jag inte med allt jävla gnäll hit och dit. Ibland VILL jag faktiskt skita i alla andra och bara fira min jävla födelsedag eller vad fan det nu kan vara.

Over and out.


Sista kvällen i Sthlm!

Just nu sitter jag här i fasters lägenhet på Hornsgatan på Södermalm och skriver blogg, äter frukt- och mandelchoklad och tittar på Biggest Loser. Idag har jag varit på Globen köpcenter, på MAXI på Lindängen och ätit Ceasarsallad på Café Coppola på Gallerian. Lite till såklart. Såg för övrigt Kissie inne på gallerian om någon nu bryr sig hehe.

Imorgon ska jag möta upp Sofia för frukostplugg kl 0900 på medis och sedan ska jag äta lunch innan jag placerar mig på ett bibliotek och pluggar. Åka tillbaks, packa det sista och sedan in till stan och äta KEBAB vid hötorget innan tåget går hem 18.21. Längtar lite, ska bli skönt att komma hem till min bäddade säng (tack för det C :D).

På torsdag ska jag stanna kvar i skolan så att jag får träffa JULIA som jag inte sett på snart tre veckor(!!!). Saknat alla er andra också såklart, men er har jag träffat/pratat med vid tillfällen och jag vet ju dessutom hur mkt Julia saknat mig, stackarn klarar sig inte länge utan min övervakning. Hon är säkert alkoholist och rökare när hon kommer hem .... HUGA! Närå ;)

Hoppas ni har en fin vecka, för det har jag! <3


Mardi je rentre à la maison

På tisdag 18.21 går tåget från Stockholm till Malmö.
Jag saknar hemmet, även om jag trivs här.
Imorgon ska jag göra SoFo osäkert. Träffa Sofia??
We'll see, we'll see.

Söndag

Det bästa med Stockholm?
Man kan ta sig överallt med tunnelbana eller buss, och det är sällan särskilt långt att gå.

Det sämsta med Stockholm?
Alla tror att man vet var allt ligger. Om man ber om vägbeskrivning från NK till Biblioteksgatan får man förmodligen höra något i stil med: "Gå till Norrmalmstorg, första gatan  efter butiken SOLO.". Jaha? Och hur FAN hittar jag till Norrmalmstorg?!

Godmorgon förresten! Idag blir det Östasiatiska muséet!

En till

Jag älskar verkligen Stockholm men just idag är det jävligt jobbigt att vara själv xD

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Det gör man väl varje dag?
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag ska gå upp 10kg (bryter alltid mina löften serni)
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nä!
4. Dog någon som stod dig nära? Nope
5. Vilka länder besökte du? Tyskland och Danmark
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Förmodligen. Är rätt girig.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 14/2, 2-5/4, 7/4, 30/4, 25-28/6, 29/11...
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag för en gångs skull (dock endast i en situation) inte följde någon annans bana utan gick min egen väg. Det har givit mig så mycket!
9. Största misstaget? Att låta mig påverkas av andra.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Feta blåmärken sedan klubbande i Helsingör och diverse skärsår.
11. Bästa köpet? Min minilaptop, mina vinterskor, min säng och senaste besöket hos frisören ;P
12. Vad spenderade du mest pengar på? Fika. Lätt. Eller sakerna ovan.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? You sexy thing och Behind these hazel eyes 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Beror på vilka år man jämför med. Har varit både det värsta och bästa året jag haft.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Gjort saker för mig själv och inte för andra.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ta åt mig av vad folk säger och inte berätta det.
20. Favoritprogram på TV? Hmm... Måste nog bli Fringe.
21. Bästa boken du läste i år? Åååh jag kan inte välja. Men måste jag blir det Mansfield Park.
22. Största musikaliska upptäckten? Guetta
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag tenderar att vara med när mina saker köps...
25. Något du önskade dig men inte fick? Ny kamera :P
26. Vad gjorde du på din födelsedag? Var i Stockholm med Vicky, Julia och Nina!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Japp.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Jeans ock tunika. Och på senare tid klänningar.
29. Vad fick dig att må bra? Att ha nära till vänner och familj som älskar en tillbaka.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Jackson Rathbone!!!!!!!!
31. Vem saknade du? Hmm. Flera. Eller inga?
32. De bästa nya människorna du träffade? Max! Lätt. Haha han är så jävla cool. Och CA. Har inte träffat så många nya andra tror jag.

Ibland måste jag

Fördriva tiden.

ÄRLIGHET:
Ditt äldsta hångel? Vet inte, minns inte åldern.
Vad tycker du om kärlek? Det är väl som allt annat? Relativt.
När kramade du någon sist? Igårmorse.
Saknar du någon speciell person? Speciell och speciell, jag saknar flera.
Har du svårt för att bli kär? Blir lätt förälskad, men inte så lätt kär.
När hånglade du med någon sist? hånglar inte. kysser med stil.
ångrar du det? ångrar hellre det jag gjort än det jag inte gjorde. men nej, det gör jag inte!
När fick du senast en komplimang? idag. typ en komplimang.
Har du hånglat med någon av samma kön? jao.

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: nej.
Hånglat med nån riktigt ful: återigen, allt sånt är relativt.
Hånglat med fler än 50 pers: nej.
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? ja.
Gjort något riktigt dumt? förmodligen massa saker.
Gjort något du verkligen ångrar? självklart. men hellre det än att ångra vad jag inte gjorde.
Varit nykter på nyårsafton? Ja, inte som att man super när man är 10??
Åkt ambulans? Ja, men inte för att jag varit skadad.
Gjort nåt olagligt? alla har väl åkt bil utan bälte någon gång?
Blivit polisanmäld? nej.
Slagit ner någon? inte fysiskt.
Skämts över dina föräldrar?  ja.
Skämts över dig själv? varje dag.
Sagt jag älskar dig och menat det?  skulle jag säga det om jag inte menar det?
Tar du droger? nej.
Dricker du? när jag är sugen, dvs när jag är i sällskap jag känner mig trygg i.
Vilka kläder sover du i? vad som helst, gärna så fult som möjligt. det verkar vara synonymt med bekvämt har jag märkt.
Varit kär? Ja.
Har du varit kär i någon du inte haft chans på? Nej, jag tror att man inte är kär förrän man blir älskad tillbaka.
Vill du gifta dig? Ja, men inte nödvändigtvis VARA gift.
Vill du ha barn? Ja, men jag skulle vilja få barnet när det var fyra.

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? C
Såg dig gråta? Calle tror jag.
Fick dig att gråta? jag själv.
Du delade en cigg med? Julia
Du gick på bio med? Josefin
Skällde på dig? hahaha. pappa.

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? ja, för typ en kvart sen hade jag ett litet breakdown.
Kramat någon? japp.
Pussat någon? hmm. ja.
Köpt någonting? jag är i Stockholm, vad tror ni?
Sjungit? ja. nyss på "Mitt hjärtas land".
Saknat någon? Ja.

My life is my life ... right?





Just nu känns det nämligen inte så.


RSS 2.0