Fortunei

Idag fick jag hem tjugo pinfärska exemplar av min bok. Åh gud. Jag är så himla lycklig. Det enda som saknas just nu är Jolka och Veronika bestämmer sig för att dö.

Idag har jag varit i skolan, fikat med Julia, ätit lunch med Calle och givit honom hans bday gift, haft opponering i Svenska C och hämtat ut böcker. Och tittat på Star Trek Voyager såklart. Jag älskar det.

Imorgon ska jag ägna hela morgonen och förmiddagen åt att skriva min projektrapport och på eftermiddagen blir det nog träffa vän.

Sweet!

P.S. Vet att min blogg suger för tillfället men jag är helt enkelt halvt körd i huvudet nuförtiden.

Att få ett syskon

Julia är min nya syster. Inneboende nu och allt, nästan. Idag har vi tittat på Star Trek. Hallå. En vän som vill titta på Star Trek är en ÄKTA vän!

Nu ska jag snart sova, är trött som en liten valp efter en dag i skogen. Imorgon blir det skola och massa massa plugg.

Det var mest det jag ville berätta.

Tjong i medaljongen!

Home sweet ... ??

Förut kände mig hemma. Jag hade något jag kunde referera till som min tillflyktsort där allt annat ont inte nådde mig. Sedan försvann den säkerheten, gradvis. Nu är det precis som det är "hemma", där jag inte känner mig som hemma. Ibland är allt bra, men jag vet att om minsta lilla går fel eller om hemmet känner sig pressat försvinner det för en stund och jag lämnas med känslan av att inte höra hemma någonstans.

Ja, Gud. Det är svårt för människor som har en stabil hemmamiljö att förstå detta resonemang. Jag vet det av egen erfarenhet. En familjerelation är man påtvingad - man kan säga upp kontakten men man gör det inte om det inte är absolut nödvändigt eller framtvingat. Har man en stabil sådan har man inget egentligt behov av vänner: man kommer alltid ha familjen som stöttar en och tror på en. En person som inte har en stabil relation till sin familj kommer söka tillit någon annanstans. Problemen hemma behöver inte vara stora. Det räcker med att förtroendet förstörs över småsaker några gånger så kommer man aldrig igen känna sig som hemma.

Det är DET en person med stabil familj inte förstår. Att man behöver finna tillit någon annanstans, och att de kan betyda lika mycket för någon som en familjemedlem betyder för dem.

La rêve

Idag har jag övningskört. Jag kan väl inte påstå att jag är ett geni på vägarna direkt. Jag tar mig fram och jag krockar inte. Vilket, ska ni veta, är en sjukt stor bedrift med tanke på att jag har ett hispigt, medelålders nervvrak bredvid mig. Ja, min mamma alltså. Nejdå, hon är relativt lugn men jag tycker inte om när hon håller sig i dörren som om hon är rädd att flyga genom fönsterrutan. Mamma, jag lovar: jag kan köra bil!

Idag har jag även varit i stan och träffat Josefin. Trevligt som vanligt! Blev lite fönstershopping och en fika på EH innan vi spatserade (man gör så i Trelleborg, lovar!) till Möllers och köpte skinka. Rökt till mina focaccias och kokt till smörgåsen. Tar en bild på dem sedan om de blir bra. Just nu ligger de på jäsning big time! Tjugo minuter och sedan är les focaccias klara. Ni får ingen bild om de blir dåliga.

Kan förresten upplysa er om att kakan igår blev fantastisk. Kladdig men ändå med skorpa. Perfekt!

Ikväll. Ja, vad tror ni? Star Trek såklart!

Projekt

Som ni kanske vet är jag en hyfsad kakmakare (jag säger inte bagare eftersom jag inte har någon formell träning och dessutom misslyckas ibland). Ni kanske också vet att jag influeras löjligt (faktiskt - LÖJLIGT) mycket av filmer. Häromdagen såg jag Julie/Julia och kunde inte låta bli att fundera lite över hur det varit att själv baka sig igenom en kokbok. I mitt fall blir det dock en bakbok, närmare bestämt A piece of cake skriven av allas vår Leila. Hela grejen med det är väl att jag vill baka så mycket som möjligt för att bli så bra som möjligt.

Jag har ingen deadline för jag kommer tröttna om jag inte har någon press på mig.

Först ut är i alla fall kladdkaka med chokladbitar i. Den är enkel och snabb att vispa ihop.
Imorgon tänkte jag göra focaccia med skinka, oliver och tomat och kanske någon skorpa på det.

Det finns över tvåhundra recept i bakboken, men många är variationer på grundrecept och jag kommer inte göra det jag inte tycker om. Ett av de exemplen är skorpor med choklad och oliver. Jag vet inte ... Men jag tror faktiskt inte att det blir särskilt gott. Eller? Borde jag göra "bara för att"?

Hur som helst. Nu får vi se om jag orkar ta mig igenom allt eller om jag kommer fastna vid favoriter som jag brukar!

Vulkan.se

Ni som är lite nyfikna på mitt projektarbete kan från och med denna stund klicka er in på Vulkan där jag publicerat min bok. Den är 238 sidor lång, men texten är stor eftersom det är tänkt att vara en högläsningsbok så med normaltext är den runt 200 skulle jag tro. Ni kan provläsa boken där också.

Ikväll ska jag fira med att, ja just det, plugga! Först ska jag dock se Halv åtta hos mig innan jag sätter igång Star Trek Voyager och pluggar och njuter samtidigt. Det kallar jag att förena nytta med nöje!

Vet att jag inte uppdaterar så mycket med bilder längre, men jag tänkte slänga upp en bild som finns med i min bok. Ni får under inga omständigheter använda den eftersom det inte är jag som gjort den. Endast jag har rätt att publicera dem. Om ni vill kontakta dem som ritat hittar ni dem och några av deras alster på: http://apply-some-pressure.deviantart.com/ och http://Datlun.deviantart.com/ .



Ellie springer i skogen.


Min absoluta favoritbild. Korinth spelar piano. 

Att göra en bok

Sitter och joxar med omslaget till min bok som snart finns tillgänglig på Vulkan.se. Ja herregud. Inte fan är jag någon photoshoppare i alla fall!

Uppdaterar när jag fått rätt på de där jäkla tre millimetrarna :P

Barista Coffee House

Sitter med soror på Barista i Malmö och myser/pluggar/nördar mig på FB. Café World som vanligt såklart (^^o). Till lunch blev det en suverän laxpasta med en islatte till. Mumma för magen. Nu ska jag snart dra igång med svenskplugget, skicka några mail och spåna på min fina saga som SNART är klar! Ska bara få framsidan och sedan skicka till tryckpressarna! Woho!

Katalanska maränger

Jag borde plugga idag. Men så kom ett plötsligt bakbehov över mig och jag blev sjukt sugen på maränger. Det blev katalanska maränger ur Leilas bakbok - numera min bibel. Det var dock en sjukt jobbig process, mest för att jag inte hade tillräckligt stor rostfri skål. Jag har inte smakat på dem än men här kommer receptet för den intresserade (ja jag kan det i huvudet - so what!):

7 äggvitor
5 3/4 dl strösocker
citronsaft från en halv citron

Blanda äggvita, socker och citronsaft i en rostfri bunke.
Sätt detta i vattenbad och vispa tills sockret smält ned i blandningen och det är ca 60-65 grader varmt.
Vispa smeten hårt tills den svalnat (tar ca 15 minuter).
Om ni vill ha färg blandar ni i det nu (karamellfärg).
Klicka/spritsa ut på bakplåtspapper.
In i ugnen i ca en timme på 130 grader

Det står 9 maränger i receptet men då får de vara enorma. Jag fick ihop femton maränger innan jag slutade, och då hade jag typ en tredjedel av smeten kvar.

Hoppas de smakar!

Bildregn

Eftersom jag inte bloggat på ett tag tänkte jag förära er med ett bildregn över mina senaste dagar ...




Bakade inte så vackra päronsmakande macarones. Ljuvliga!


Syster (höhö) kom förbi som vanligt om torsdagarna och satt vid köksbordet och pluggade medan jag bakade macarones.


De här härliga tjejerna gjorde mitt år när jag fick de efterlängtade illustrationerna till sagan jag skrivit som projektarbete!


Det här är en av femtio bilder de gjort till sagan, och detta är framsidan. Jag dör så duktiga de är!

Ja, det var mina dagar i korthet. Jag hoppas ni hade det lika mysigt som jag!

Dagens

Dagens humör: Olustigt, halvsjuk men ändå glad och excited!

Dagens mående: Sjuk

Dagens borde: PLUGGA

Dagens frisyr: uppsatt. Slarvigt. Ser förjävligt ut.

Dagens smink: Eyeliner, mascara och lite lite rouge.

Dagens klädsel: Svarta byxor, långärmad tröja och cardiganlinne över.

Dagens planer:
SOVA.

Dagens materiella vill ha: Paul Smith Rose - underbar parfym!

Dagens fundering: meningen med livet är??

Dagens beroende: KAFFE.

Dagens tråkigaste: Plugga

Dagens längtan: Sömndags

Dagens superlängtan: Det beror på när nuvarande planer blir av!

Dagens tidning: DV Mode och Elle

Dagens låt: Jason Derulo - In My Head


Macarones!

Idag har jag sprungit omkring på franska moln! Främst för att undvika hur absolut rådissad jag blev idag. Ingen Alice i Underlandet på fredag. Tack för den!

Därför har jag kilat omkring och funderat på vad jag ska ta mig för. Det måste vara franskt, tänkte jag. Sagt och gjort! På bakordningen står för närvarande Macarones: söta, franska bakverk som får det att vattnas i munnen! De är små och därmed utmärkta eftersom man kan äta massor utan att få dåligt samvete.

Dock får de göras i några steg eftersom man måste skålla och skala mandel innan man maler den. Den måste vara snustorr när man maler - annars blir den till deg! Här ser ni fina bilder från när jag skållar.


För att skålla mandel lägger man den i en kastrull och fyller på med vatten tills det precis täcker de små liven. Sedan kokar man upp vattnet och svalkar dem med iskallt vatten. Häll upp på hushållspapper. För att skala mandeln klämmer ni helt enkelt bara på dem så skjuts de ur sina skal. Mycket roligt - en favoritsyssla när jag var mindre! Till vänster ser ni hur de ser ut efter skalningen.

Hahahaha

Sitter och tittar på Dating in the Dark på femman och är helt i upplösningstillstånd haha. Första killen (Pontus) is so my type rent utseendemässigt och den här tjejen nästan DISSAR honom! HELLUE! Vad gillar man då? Nu struntade hon iofs i att dissa honom och träffade honom igen efter att de sett varandra men HALLÅ. Han hade ju allt. Reserverad, skitsnygg, mörkt hår, blå ögon, snygg klädstil, lite stekig sådär utan att vara det uppenbart eller egentligen. ÅH. Jag blir så irriterad.

Nåväl. Back to psychology!

Hej tomten

Okej, tomten är kanske lite väl tidigt att säga, men för er som firar namnsdagar kan jag upplysa er om att min inträffar den 13 maj. Då vill jag ha ett sådant här armband. Det kommer Kotik design och är gjort av kapsyler från colaflaskor! Det finns även fanta, corona, carlsberg och liknande kapsyler att få. Smyckena är handgjorda och just det här armbandet kostar 240 dollar.


Mot staden!

Trots morgonens strapatser kilar jag nu in till Malmö. Jag tycker inte om att vara hemma om jag vet att andra är i skolan, så därför kilar jag in. Har egentligen samhällskunskap nu klockan tolv men eftersom de tittar på film och jag hellre skriver uppsatser tänker jag ägna mig åt det istället. Julia slutar ett så då ska vi ses och snacka som vanligt. Hihi. Älskar att det börjar bli vår. Idag åker skinnjackan på kan ni tro. Seglarskorna passade inte till outfiten i övrigt så det blir älskade converse.

Tjing!

Wonderchild

Här kommer en av mina nuvarande favoritlåtar - In my head med Jason Derulo. Älskar att han blandar r'n'b med rockinfluenser. Nydanande! Anyway, ENJOY! (den officiella videon har inte tillåtelse att visas på YouTube i Sverige, därav endast en lyricsversion).


Läskigt

Jag har som bekant varit riktigt förkyld över helgen men ändå varit ute och svirat. "Jag mår uuuunderbart!" har jag tänkt och dansat/kört på. Imorse kom nog bakslaget tror jag. Hade sovmorgon eftersom jag inte skulle till idrotten. Tjugo över åtta slår jag upp ögonen, svänger benen över sängkanten och beger mig till toaletten för sedvanlig grooming. Sätter mig och TJONG så börjar hela världen snurra och öronen tjuta. Nästa sekund har jag svimmat och en liten stund senare vaknar jag upp, helt skakis.

Jag har aldrig svimmat innan, aldrig någonsin. Så det här var en minst sagt läskig händelse. Undrar vad det var som triggade den? Drog av ett plåster från ett sår och det hade liksom fastnat, men med tanke på hur van jag är vid sår (jag är en kluddfia av rang) och plåsteravdragning borde det inte vara den avgörande faktorn.

Fy tusan i alla fall. Nu ska jag försöka släpa mig ur sängen, äta frukost och sedan åka in till skolan. Har körlektion klockan tre!

...

tears stream down your face when you lose something you cannot replace.

Måndag

Idag är det den femtonde mars, vilket innebär att det är måndag och att det är ny vecka! Det innebär även en kväll på musikskolan vilket i nuläget inte lockar överhuvudtaget eftersom jag är riktigt, riktigt förkyld med täppt näsa, yrsel och slemhosta. Hela fruktkorgen alltså, underbart! Var uppe på toa inatt och höll på att falla ihop av yrsel och ledvärk. Skit! Så här förkyld har jag aldrig varit förut.

Nåväl. Dagen har som alla andra måndagar spenderats i skolan (tänk, fr.o.m. den 11 juni kommer jag inte ha några skolmåndagar att se fram emot längre. Då blir det universitetsmåndagar!) tillsammans med mina fina vänner.

Det började med att jag anlände till skolan 08:40 bara för att upptäcka att engelskan var inställd. Satte mig med Julia och snart kom Max och Calle och joinade. Max drog på lektion och Victoria kom och tog hans plats. Julia tog bilder, ska se om jag kan få tillgång till dem ... Vid en kvart i tio drog jag och Calle till EH och käkade frulle i väntan på att han skulle till frisören. Jag satt kvar där och filade lite på min samhällsuppsats. I love it. Efter det blev det lektion (såg film - the insider) och därefter kilade jag, Julia och Victoria till Subway där vi spenderade fina två timmar. Eller, ja. Alltså. Jag kommer aldrig kunna förklara varför saker är som de är just nu - det bara är så. Och jag vet att det är hyckleri och liknande men. Ja. Så är det. Tack för att ni står ut i alla fall :) <3

På tal om en annan sak - idag öppnar antagningen till universitet/högskola! Ni glömmer väl inte?

Kvällsfundering

Hur gör man egentligen?

Jag tror det är det som är problemet med att vara människa.
Att inte veta vad man ska göra eller ens hur man ska göra det om man väl får reda på det.

Men jag ska försöka. Ta tag i det här and just get through it.

Imorgon är en ny dag. En vacker dag.


En ovanlig dag

Visserligen är jag sjuk och en rask promenad borde vara det sista jag tänkte på, men så är det inte. Jag hade planerat en sju kilometerspromenad och skulle precis resa mig när jag såg att Gossip Girl börjat. Jag är inte överförtjust i själva handlingen men jag älskar kläderna, omgivningarna och karaktärerna i sig! Blaire Waldorf är fantastisk och jag gillar henne.

Så ikväll blir det GG, plugg och läsning. Oh yes! Vad har ni för er?


Ny design!

Nå? Vad tycker ni? Jag är ganska nöjd med headern faktiskt ... Mina ögon blir sällan bra på bild!

Idag ska jag göra absolut ingenting. Ska gå en sväng ikväll och plugga. C'est tout!


Speechless

Jag såg nyss klart "Veronika bestämmer sig för att dö", en filmatisering av Paulo Coelhos bok med samma namn.
Jag älskade den. Om ni inte har sett den än, gör det ikväll.

Den är underbar och även om ingenting kan mäta sig med boken är den ett mästerverk i sin ensamhet.

Onsdag 10/3

Idag har jag upplevt ett enormt resebehov. Jag längtar tills det är sommar så att jag kan åka till Stockholm och sitta i parken vid Årstaviken på Söder och dricka öl och vin, äta franska baguetter med parmaskinka och prosciutto och en massa oliver samtidigt som jag konverserar med mina fina vänner som självklart följer med. På kvällen äter vi gott ute (eller lagar en fin middag) och avslutar kalaset med en eller tre äppelöl på Belgobar som ligger på Bryggargatan i Sthlm city. De har ett underbart utbud av belgiskt öl!

Men just nu sitter jag här på min säng och fryser för att det är vinter. Men jag har blommigt täcke och orkidéer i fönstren så det är okej. Men i sommar, DÅ, DÅ ska jag minsann sitta där vid Årstaviken. Vänta ni bara!


Vi i Stockholm i sommar! Hoppas på en revisit!

Te!

Har nu provat både champagnetet och blåbärstet och tänkte därför ge er en liten update om vad jag rekommenderar på området!

Champagnetet var väldigt gott men smakade mycket rooibos, det vill säga väldigt örtigt. Kan dock bero på att jag inte kokade upp vattnet innan så smakerna kom inte ut ordentligt. Men dock - för den som gillar lite "vänare" te med mycket örter!

Blåbärstet var OUTSTANDING. Herregud vad gott. Yummy says the tummy. Smakar te och smakar blåbär. Sött och neutralt på samma gång. I like! Så om ni är i teköpartagen se till att masa er till Kahls och investera i ett lager av Rooibos Blåbärslunden. Mumma!

Nu tittar jag på Dating in the Dark. Ja jösses.

Tuesday is shopping day

Idag har jag rumlat runt på staden i jakt på lite nya saker att uppdatera garderoben med. Hittade nya skor, solglasögon, klämmor och lite hudprodukter. Bilder också, minsann!


Har letat efter seglarskor länge men inte hittat. Antingen har de varit loaferaktiga eller haft för tjock sula. Men idag så! Från Timberland, 1199:-


Lite godsaker! Vitamin E Facial Wash 105:- The Body ShopPapaya Shower Gel 102:- The Body Shop - Solglasögon 79,50 Glitter - Tre olika sorters te representerade av en tekopp (English Breakfast, Rooibos Bubbel och Rooibos Blåbärslunden) från Kahls te&kaffe 30:-/hg

Det har även varit en väldigt fikafylld dag. Började med frukostsmoothie på Redfellas, därefter förmiddagsfika på Espresso House och avslutning på McDonald's. Som ni ser blir det sämre och sämre ju tröttare man blir ...

Fundering

Den här bloggen är alldeles för bred och det är därför jag aldrig vet vad jag ska skriva i den.
Så jag funderar lite på att skaffa en ny. Vi får se.

-

The hardest part is not feeling at home anymore.


Je ne comprends pas

Varför gör jag alltid såhär? Ger och ger och ger och sen när jag inte får något tillbaka blir jag så ledsen och bestört och rent av besviken på hela människosläktet för att det är så egoistiskt och inte ser längre än näsan räcker. Nästa dag, ibland nästa minut, är jag där igen. Ger och ger och ger och inbillar mig att jag är en så fin person som sliter ut mig för att tillfredsställa både mina egna och andras behov. Gärna innan de vet att de behöver det.

Kanske är det mig det är fel på? Kanske är det rent av irriterande att ha någon som ger så mycket av sig själv? Sätter jag press på folk? Gör mitt beteende att jag blir krävande? Att folk känner sig tvingade att ge en massa tillbaka och således reagerar med gud vad du är krävande?

Säg det då förihelvete.

Och alltid i sådana här situationer är jag så glad att jag har mina fina vänner som ger precis lika mycket som de får - inte sällan kanske mer. Love you!

RSS 2.0