the truth, my love,

Konsten att tråka ut är konsten att säga allt.
- Voltaire

jag älskar dig, Voltaire, för att du sätter ord på abstrakta tankar.


two can keep a secret if one of them is dead



älskling jag är inte som de.

jag vill

Några stödord för min nu pågående sinnesstämning

melankoli oro förväntan längtan passion sårbar benägen att tala om känslor oförmögen att visa känslor rädsla drömmar förståelse vetskap som förgör two can keep a secret if one of them is dead cynism pessimism optimism

jag vill bo själv i en lägenhet och kunna välja när jag måste konversera med andra. jag vill sitta uppkrupen i en överdimensionerad, amerikansk tygsoffa fylld med kuddar och läsa The Swan Thieves och dricka vin och längta efter kärlek som aldrig uppstår. jag vill lägga mig i sängen och somna och sova natten genom utan att bli riden av maran. jag vill vakna på morgonen gå ner i köket för att sätta på kaffe och duscha och tänka på vissa ting utan att svimma för att tanken blir mig övermäktig. jag vill sätta mig i Sofieros park och måla tills färgerna inte längre är färger utan krypterade koder där för att jag skall lösa dem.


2day

Idag blir det minsann en tur in till Malmö! Julia kunde tyvärr inte så jag åker själv, men det går precis lika bra så not matter.
Måste inhandla lite saker, eller måste och måste jag vill, och sedan måste (mycket måsten idag hähä) jag till biblioteket och lämna tillbaka några böcker som är försenade redan ... puh!
Efter det skall jag hem och sedan en vända till Josefin. Vi ska ta en promenix innan hon åker iväg för värsta chill i Ullared. Hatar Gekås men jag älskar älskar naturen och omgivningen kring campingen där, så jag är faktiskt avundsjuk!

Happy B-day

Igår fyllde jag nitton! Sista året som tonåring har med andra ord börjat.
Hela dagen tog sin start vid halv nio på morgonen då mina föräldrar väckte mig med sång. Fick reda på att jag fått ett nytt grafikkort till datorn av pappa, det visste jag inte trots att det varit installerat en liten tid och jag till och med nyttjat det! Tackar för det. Fick även ett nytt sims (ni lär m.a.o. se ännu mindre av mig en tid framöver ...), nya sängkläder (vitt med spets (L)) och så får jag biljetten till Diggiloo som jag ska på tillsammans med Josefin och hennes familj!

Hela dagen gick åt till att baka, laga mat och handla lite smått. Och lite Sims, såklart. Vid halv fem kom Vicky och av henne fick jag miniserien Hornblower som jag snackat om jag vet inte hur länge. Jag såg den i en en gång älskad bokhylla och den lät så Katie så det var inte sant. Och nu är den alltså äntligen i min hylla! Av mig fick hon en två veckor försenad present i form av shampoo och inpackning från L'Oreal. Mhm!
Sen anlände Josefin med ett fint rosa paket som vid senare öppning visade sig innehålla en kombinerad kaffekanna och kopp! Den har jag spånat på länge och att Josefin hittade den var minsann att slå huvudet på spiken*! 
Sist kom mormor och morfar med en liten liten present som visade sig innehålla en nyckelportmonnä fylld med "parkeringspengar" i form av massa tior och minst lika många femmor. Så himla roligt! Och portmonnän luktar sådär gott som bara mjuka lädervaror gör. Åh. Nästan så att jag vill ha bil bums! Till den dagen får den dock agera korthållare och jobbnyckelhållar. Mycket praktiskt!

Nu ska jag sova en stund, eller ja, hela natten tänkte jag. Imorgon ska jag in till Malmö! Pussis! 

Lördag är min dag

På lördag fyller jag nitton år! Helt galet. Sista året som tonåring inleds och jag har så höga förhoppningar att jag troligen kommer ligga och gråta i min säng såhär tids nästa år och jämra mig över hur svårt mitt liv är.
Men nog om det! Lördag är som sagt den 26 juni, a.k.a. min födelsedag. Ja, andra fyller också år då såklart! Nadine, bland annat, och min kusin Lillan som bor på Åland! Några till också, faktiskt, men jag kommer inte ihåg alla i skrivande stund.

Det som kommer bli roligast är att se hur många som glömmer min födelsedag, för om jag inte bjuder till fest brukar det vara en hel del. Jag tippar på ungefär hälften/hälften ungefär. Både gällande släkt och vänner. Jag räknar lite i underkant för det är så roligt att känna sig extra uppskattad!

Lördag blir hursomhelst en mysig liten tillställning med mamma, pappa, mormor, morfar och några av mina närmsta vänner. Det blir god mat i massor, franskt såklart, och till förrätt gör Josefin sin åh så goda tomat- och mozarellasallad.

Nåväl. Off I go now, to bed. Josefin har varit här ikväll så vi har ätit alldeles för mycket och pratat och tittat på Harry Potter and we love it. Såg en snutt av "Sense and Sensibility" med Winslet och Thompson också. Ja, jösses. Jag föredrar, i alla fall utifrån vad jag sett, BBC:s nyinspelning. Thompson är så hispig tycker jag ...

Imorgon ska jag laga mat för fulla muggar och så MÅSTE jag in till Malmö en sväng av olika anledningar.

TOODLES!

-

Idag hade vi betygsutdelning. Jag fick diplom för FN-rollspelet. "Årets diplomat" löd utmärkelsen.
Jag fick mina betyg. Av 35 lästa kurser har jag 29 MVG. Lärarbyten har arbetat mot mig.

Och nu ska jag sova och imorgon jobba. YES.

Lovely

Idga har jag jobbat! Jag ville bara berätta det, för det är verkligen så himla roligt att ha något att göra! Imorgon ska jag ta det lugnt, åka till Lund och promenera om vädret tillåter. På onsdag CAE, torsdag betygsutdelning och fredan jobb och därefter Julia =D

Känner för bio ...

Dalanda svalor och mörka gränder i hjärnan

Nu ska jag skriva av mig. För en gångs skull.
För ett par veckor sedan sprang jag in i en mental vägg. Jag hade en helvetesdag, rent ut sagt. De flesta vet väl, kanske, men eftersom alla har sin åsikt om hur jag kände eller känner tänker jag inte gå in mer på det. Men jag tänker säga en sak.

Det enda jag kunde tänka på innan och under tiden jag begav mig hemåt var att jag var tvungen att prata med någon, berätta för någon, som jag litade på mer än någon annan. Sedan visar det sig att det inte alls var så, att jag kunde lita på denna någon, och då gick min värld i bitar.

Folk tycker om att spekulera i vad det var som gjorde att jag blev så bestört. Det är längesedan nu, den här incidenten, och det är väl lite att be om uppmärksamhet att berätta om det nu. Men jag berättar ju inte, inte riktigt. Eller hur? Och ni som vet, nu vet ni ju verkligen. Så att alla jävla spekulationer kan ta slut.

Jag slutade äta, kunde endast tänka enkelspårigt och sov bort två dagar invänd mot väggen. Så. Jag är inte känslokall - jag tycker bara inte om att visa mina känslor. Folk kräver att jag ska förstå när de är introverta så varför ska inte de förstå när jag är det?

En fin present

Jag tog studenten igår (fredags) och hade så himla roligt. Tack F07SHA, F07SHB och delvis F07NV och F07T för en fin fin fin dag. <3

Skivan i sig var också himla bra - det är så sällan släkt och vänner samlas! Till och med kusin med fru och dotter var här från USA och jag ska säga er en sak: att titta på Nora (kusindotter heter det) är som att titta på min studentskylt. Vi är så himla lika så det är inte klokt!

Jag fick jättefina presenter, såklart. Däribland en enorm pajform i ljusgrönglaserad keramik från Gerbera, en likfärgad mjölkkanna även den från Gerbera, sex handblåsta martiniglas i limegrönt, lila och blå (2 av varje), en dessertbok (sött, sweet, dulce), nya utgåvan av Vår Kokbok (a.k.a. husbibeln), finfina plastskålar av högsta kvalitet, fyra böcker (The Swan Thieves, Hitchhiker's guide to the galaxy, the Restaurant at the End of the Universe och War and Peace) och pengar. TACK TACK TACK!

Jag blev superglad för allt och det är så himla roligt och påtagligt att en flytt må nalkas i mitt liv inom en snar framtid!

En present som dock gjorde mig extra glad och varm inombords var en ljuvlig specialillustrerad kortlek som kom i fin plåtask. Jag fick den av min engelsklärare Isabel och blev så otroligt glad att jag nästan började gråta. Och jag som inte hade något till henne!

Tack klassen och alla andra på Cyber för en underbar student, och tack till släkt och vänner för gratulationer!

-

too long I've been afraid of losing love I guess lost
well, if that's love it comes at much too high a cost.


Alla som inte dansar

Jag är så himla festsugen.


Mes nouveaux livres ...

Igår fick jag min studentpresent. Eller en del av den: jag fick beställa fem valfria böcker!
Gudars, vilken lycka! Jag får hellre böcker för 500:- än så mycket i handen.
Så. Jag beställde fem böcker. Fyra på engelska och en på ... hör och häpna ... franska! Japp. Måste verkligen, verkligen ta tag i det där vackra språket någon gång.

Hur som haver beställde jag följande fem:

1. Hitchhiker's guide to the galaxy av Douglas Adams. Jag älskar älskar älskar Adams. Han är magnifik!
2. The Restaurant at the End of the Universe av Douglas Adams. Jag har inte läst den här än. Och efter den har jag tre kvar!
3. War and Peace av Lev Tolstoy. Borde finnas i varje bokhylla. Finns i min, men den är över 100 år gammal och således inget man läser bara sådär. Den trycks inte på svenska längre så jag kände mig ambitiös och beställde den på engelska.
4. The Swan Thieves av Elizabeth Kostova. Jag älskade "The Historian" och förstår inte varför jag inte skulle älska den här. Dessutom är omslaget to die for!
5. Une gourmandise av Muriel Barbery. Ända sedan Calle gav mig hennes första - Igelkottens elegans - i födelsedagspresent förra året har jag saknat Barberys fina språk. Jag tänkte att det kunde vara kul att uppleva hennes skrivartalang på originalspråket - hon skriver så annorlunda för att vara fransk. Inte alls sådär hattigt och kort som t.ex. Anna Gavalda.

Har inte ni några fina tips på böcker? Jag tror inte att jag gillar Murakami, tyvärr, eftersom han skriver alldeles för metaforiskt. Det blir så genomskinligt och övertydligt, tycker jag. Jag gillar drömska meningar och adjektiv, men vill att det ska gå att förankra någorlunda i verkligheten! Och jag gillar nog inte Oates heller. Det är för deprimerande. Det där med livsöden har aldrig riktigt varit min grej.

RSS 2.0