Looks is what?

Kollar på ett avsnitt av debatt, http://svtplay.se/t/103450/debatt_om_plastikkirurgi som handlar (andra delen, inte första) om plastikkirurgi och hur det kryper ner i åldrarna. De snackar om självkänsla, självförtroende, rynkor att inte vára nöjd med sig själv osv.

HALLÅ? Hur kan man inte ha bra självförtroende? Hur kan man, som sund tänkande människa, orka bry sig om man inte ser ut som en modell i tidningen? Klart man gärna gör det, men vafan. Livet är så kort - är det värt att slösa på att bry sig? Man föddes som man föddes. Visst, det suger. Men man är iaf unik. Det finns något i ditt DNA som skiljer dig från alla andra. Du har något ingen annan har, en kombination som inte matchas av någon annans. Hur ska du då kunna följa ett ideal? Ett allmängiltigt ideal när ingen är den andra lik och aldrig har varit - hur går det ihop?

Lev livet, för fan.

Inte alltid en dans på rosor

Jag har varit på Centrumkliniken idag och tagit en spruta mot HPV. Vaccinet alltså.
Jag mår konstigt nu, känns som om huvudet ska flyga iväg och kroppen stanna kvar. Och nej, jag har inte rökt eller på annat sätt intagit någon okänd substans.

Fast jag vet inte. Följande konversation vid matbordet får en att fundera.

Pappa: Södervidinges bröd har blivit så kompakt och lågt.
Mamma: Jo, vet du vad det beror på?
Pappa: Kvinnan på MAXI sa att det var mjölet.
Katie: Ja, höhö, om det nog är mjöl
Mamma och Pappa: ?
Katie: Jo, tänk om det är Colombia som bestämt sig för att ta över Sverige och infiltrerar och gör folket oförmöget genom att byta ut mjölet hos Södervidinge mot hälften kokain.
Pappa: Men bara södra Sverige har Södervidinge?
Katie: Ja. Men vad ska colombianerna med resten av Sverige till, liksom?

Inte alltid en dans på rosor

Jag har varit på Centrumkliniken idag och tagit en spruta mot HPV. Vaccinet alltså.
Jag mår konstigt nu, känns som om huvudet ska flyga iväg och kroppen stanna kvar. Och nej, jag har inte rökt eller på annat sätt intagit någon okänd substans.

Fast jag vet inte. Följande konversation vid matbordet får en att fundera.

Pappa: Södervidinges bröd har blivit så kompakt och lågt.
Mamma: Jo, vet du vad det beror på?
Pappa: Kvinnan på MAXI sa att det var mjölet.
Katie: Ja, höhö, om det nog är mjöl
Mamma och Pappa: ?
Katie: Jo, tänk om det är Colombia som bestämt sig för att ta över Sverige och infiltrerar och gör folket oförmöget genom att byta ut mjölet hos Södervidinge mot hälften kokain.
Pappa: Men bara södra Sverige har Södervidinge?
Katie: Ja. Men vad ska colombianerna med resten av Sverige till, liksom?

Variety

Bloodhound Gang, Lady Gaga och Jace Everett.
En salig blandning.
Jovisst. Vi har rock, r'n'b/pop och lite countryinspirerat.
Men på en punkt har de allt gemensamt.
Temat är SEX.
Lots of it.

TGI WEEKEND

Ja. Thank God It's Weekend. Jag behöver vila! Eller ja, det var ju fredag igår så då vilade jag också. Julka följde med hem på en impuls, och vi hyrde film (Lost in Austen som hon inte hade sett!!!!!) och köpte ett kilo godis (behöver jag tillägga att Julka åt säkert 6 hekto själv haha? GUlle ;P) och såg på den. Blev en promenad (eller två) med massa snack och skratt. Och ja, sen såg vi Hellraiser (eller hon tittade, jag gömde mig) innan vi la oss för att sova.

Imorse såg vi Cats, åt frulle och sedan satte vi igång Lost in Austen igen.

Jag säger bara en sak: GE MIG DIP!
(dvs Darcy In Pond!)

Ok.

Ok. Nu har jag lugnat ner mig lite. Men inte tilllräckligt för att jag ska våga mig på att skriva en löpande text, så jag gör en i punktform.

v  Sverige har ett klassamhälle – ja. Men i Sverige gäller också att man blir beundrad om man jobbar hårt och lägger ner sin själ i det, och det räcker mycket längre än ett glassigt namn, även om det såklart underlättar otroligt.

Ju mer man gnäller om en sak, desto tydligare blir problemet man diskuterar och desto mer uppmärksammas orättvisorna.

v  Uppfattningen att sossar och vänsterpartister är lata människor som lever på staten är BULLSHIT, på samma sätt som uppfattningen att alla borgare är uppblåsta svin utan empati är det. Låt inte en minoritet styra uppfattningen om en hel massa. Dags att sluta läsa aftonbladet.se kanske?

v  Jag anser att ”arbetarklassen” i Sverige, eller ja, de som jobbar kommunalt, oftast får för lite i lön i jämförelse med hur mycket arbete de lägger ner. En utbildning idag anses mer värt att belöna än någon som samlat på sig erfarenhet i kanske tjugo år och uträttar sitt arbete högt över förväntan, men inte siktar högre. Ett utmärkt exempel är arbetsterapeuter som kommer till skolor, dagcenter, ålderdomshem etc. De kommer dit för att effektivisera verksamheten enligt hur de anser att det bör göras, för att de har utbildningen till det. De får hög lön jämfört med de anställda som jobbar på ”golvet”, men i verkligheten är det bara de som kommer med teoretiska idéer – sedan är det upp till de anställda att använda det i praktiken (och det är också deras arbetsinsats som ger resultat). Och det går oftast åt skogen, eftersom de inte har någon direkt praktisk erfarenhet (nej, praktik i femton veckor räcker INTE) av hur människor beter sig i olika situationer, och därför fungerar kanske en idé av tio lite sådär halvdant. Ändå får de högre lön, och det endast för att deras utbildning är finare än den hos en undersköterska.

v  Medel- och överklass måste förstå att arbetarklassens förakt mot dem inte grundar sig i avundsjuka (visst händer det säkert, men det är absolut inte ledande), utan i en känsla av hjälplöshet. Här kommer man som människa och vill jobba med andra människor – vill se en förändring och vara en stor del av den – och därför väljer man ett mindre statusfyllt jobb som ger mer kontakt med människor. Men eftersom personen inte har utbildat sig har inte den samma status, och det är status som ger lönen. Inte konstigt att man känner sig bortkastad ur systemet!

v  Arbetarklassen måste i sin tur förstå att över- och medelklass, precis som arbetarna, kämpar hårt för sin brödföda. Okej, de har kanske (som en av tjejerna i Debatt sade) ett bord uppdukat framför sig – men de måste fortfarande servera sig själv. Att vara adlig eller ha ett annat tjusigt namn kan bara ta en så långt – den sista biten måste man kämpa sig till själv. Och det är väl för övrigt en väldigt förlegad tanke att de här barnen tvingas till en utbildning så att de kan ta över företaget, annars blir de arvslösa? Jag tror snarare att det handlar om smarthet från dessa föräldrars sida – genom att visa sina barn att genom hårt arbete når man någonvart ger de sina barn en otroligt bra grund att stå på. Att föräldrarna sedan har råd att skicka barnen till de finaste skolorna är ju bara en väldigt trevlig bonus, tycker jag. Bra för dem!

v  Ni som hatar adeln. Varför gör ni det? De är ju utfattiga i princip hela bunten, och är de inte det är det för att de, steg för steg, över generationer återuppbyggt sina imperier med hårt arbete. Och visst, de har kontakter ingen vanlig dödlig har, men varför klaga på det? Bättre att leva i nuet och njuta av det man själv har möjlighet att bygga upp än att leva i det förgångna och låta sig konsumeras av hat mot de som satte dig i den där arbetarsitsen från början.


OOOOOORKA

Kollar på debatt från i tisdags, 13 oktober. Handlar om att de rika blir rikare och de fattiga blir fattigare. Blir så irriterad. Orkar iiiiiiiiiiiiiiiiinte diskutera detta nu. Men det kommer mer senare, säkert. Jag hatar sådana här debatter. De rika beskyller de fattiga för att vara avundsjuka och de fattiga beskyller de rika för att vara kompletta egoister utan någon som helst typ av empati. Bläsch. Och Anna Dabrowski. Vem är det?

There's always a first...

För första gången lägger jag ifrån mig en bok för att jag stöter på svårigheter. Och nej, det är inte Dostojevskij eller James Joyce. Det är Neal Stephensen. Och boken Quicksilver. Anledningen till att jag lägger ifrån mig den är att det är som att läsa en historiebok med handling. Alltså - fakta som gjorts till handling, men fortfarande har så mycket detaljrikedom att huvudet snurrar efter ett tag. Dessutom är den på engelska. Så, jag lägger den på is för ett tag framöver. Meanwhile ska jag läsa The Winter Ghosts av Kate Mosse, och Mr Darcy, Vampyre av Amanda Grange.

Så kan det gå.

Inget är ogenomträngligt

Jag är en stark person, tåler en hel del skit innan det börjar röra mig i ryggen.
Men inte ens jag klarar att höra det där.
Jag vill bara. Bort.

Ge mig ett jobb. Vad som helst. Bara så att jag kan skaffa
mitt eget ställe. Fly verkligheten ett tag.

My corner

Har som sagt ändrat om på rummet och flyttat pianon bakom dörren där jag hade fåtöljen förut. Så nu har jag alltså fåtöljen vid fönstret, med ett bord bredvid. Perfekt för att titta på TV, läsa, plugga och titta på datorn samtidigt! Såhär ser det ut i alla fall...


Bra eller mindre bra?

Barack Obama tilldelades Nobels fredspris, och detta tillkännagavs igår klockan elva. Kritiker menar att det kan vara både till för- och nackdel för presidenten, dels då det kan komma att stärka hans förtroenderoll, men också för att hans motståndare och andra som är kritiska till honom lätt kan gå ut och säga att det är ett korrupt beslut, eller att han inte visat tillräckligt mycket resultat för att hans handlingar skall kunna leda upp till ett sådant pris. Det är även ett känsligt läge då USA just nu ju ligger i krig med Afghanistan - ett läge i vilket det är ytterst viktigt för Obama att visa att han verkligen står för sina uttalanden.

Grunden till fredspriset sägs till stor del bero på Obamas uttalanden i kärnvapenfrågan.

Personligen vet jag inte riktigt vad jag ska säga... Borde inte ett sådant pris gå till någon som varit aktiv under en längre tid och verkligen visat resultat? Samtidigt har han, tycker jag, redan visat att han som president har sunda värderingar enligt västerländska mått!

Nåväl. Jag vet inte. Vad tycker ni?

The City

Sitter på mitt rum och kollar på weekend marathon av "The City". Brukar se the Hills också, haha! Oh yes I'm an MTV-junkie! Ikväll blir det mys by myself förmodligen, ska nog se The Holiday. Igen! Tycker den är helt suverän. Av fyra själ. Kate Winslet, Jack Black, Jude Law och såklart - det är en feel good-film! Hehe, nej, jag är inte förtjust i Diaz.

Igår var Emma, Calle, Max och Josefin här och vi hade en sedvanlig umgängeskväll. Först kom Emma, och sedan droppade Calle in varpå vi lagade mat. Blev kotletter och kroketter (efter Emmas önskemål), och till efterrätt hade jag bakat en chokladsockerkaka med vit chokladmousse i mitten. Den blev misslyckad, för moussen stelnade inte som den skulle. Men, den tog slut i alla fall! Efter det kom Max och Josefin och då såg vi på TV, snackade och sen blev det en hel del knuteliminerande också. Usch, gör så fruktansvärt ont. Men tack, Emma o Josefin :) Calle stack vid tio, och de andra vid halv ett ungefär. Puh! Jag var helt slut redan vid tio.

Idag gick jag upp vid halv nio, och sedan dess har jag ändrat om på mitt rum och bakat smygedrömmar. Ha. Flyttat pianot och min fåtölj, och har mer planer på gång. Får se hur det blir med dem... De låter minst sagt lockande i alla fall!

Nu ska jag forstätta kika på the City.

DN

När alla andra önskar sig en helårsprenumeration på Cosmo eller Elle önskar såklart Katie sig en helårsprenumeration på Dagens Nyheter.

Japp. Men det är nåt speciellt med den tidningen. Jag vet inte riktigt vad, men nog är det så i alla fall!

DN

När alla andra önskar sig en helårsprenumeration på Cosmo eller Elle önskar såklart Katie sig en helårsprenumeration på Dagens Nyheter.

Japp. Men det är nåt speciellt med den tidningen. Jag vet inte riktigt vad, men nog är det så i alla fall!

So much for support

Det är väl klart att jag har stöd hemifrån. Såklart! Mina föräldrar vill precis som alla andra föräldrar att deras barn ska lyckas här i världen och tjäna pengar, bo fint och resa mycket. Så, ja. Jag har ett bra stöd hemifrån. Så länge jag inte behöver något som kostar något.

Mitt PA går ut på att skriva en saga och sedan jämföra den med den "ultimata sagan". När jag lämnar in min slutprodukt vill jag att boken ska vara upptryck i ett eller kanske två, tre exemplar. För att liksom få den där sista, okej, jag har faktiskt klarat av något-känslan som gör att jag kan glädjas. Det kostar en hel del att få en bok upptryckt, och speciellt som min är en saga med fina illustrationer.

Men, nej. Jag får inte ens önska mig det i julklapp, för det är inte "viktigt". Tack som fan, säger jag bara.


Speaking of Disney...

När jag var liten var det här min favoritlåt, alla kategorier!
Jag sjöng den dock på svenska och var övertygad om att Ariel sjön "I härmoni", inte "i harmoni" som hon ju gör. Höhö.

What makes someone special?
I suppose it all depends
It's what's unique in each of us
That we all share as friends

The difference is our differences
Maybe smaller great
Variety add spice to life
So we should celebrate

In harmony
Harmony
You're you, I'm me
Together we
Can live in harmony

If there was only one note
How boring life would be
I'm glad there are so many notes
In many different keys

I hear each voice singing
With a special quality
And when we sing together we
Bring music to the sea

In harmony
Harmony
You're you, I'm me
Together we
Can live in harmony

In harmony
Harmony
You're you, I'm me
Together we
Can live in harmony

L'histoire de la vie

Det finns inga filmer som är så bra som Pocahontas, Lejonkungen och Skönheten och Odjuret. Inga!

Och musiken likaså. Oslagbart. Inget är så maffigt, inget är så vackert; så talande. Alla vackrast är låtarna på franska. Språket flyter, blir en del av musiken, snarare än att ligga som ett fullkomligt urskiljbart instrument. Förståelsen för låten blir fullkomlig.

Jag älskar franska.

Neeeeeej

Min älskade kräftberlock från Thomas Sabo som prytt mitt armband sedan den 27/6 har gått sönder :( Ett ben har gått av och kvar hänger endast låset och ett halvt ben.

FEEL MY PAIN!!!!!!!!

.

Tittar i gamla arkiv; rotar i det förflutna
tänker
vad fan har jag gjort?

Körslaget

Jag älskar Carolin af Ugglas!
Tänk om alla haft hennes energi.
Ja, jävlar, vad livet varit bra :D

Vampire???? :O

Satt och lekte lite med min webcam och råkade väl stöta till datorn samtidigt som jag tog bilden. Resultatet? Sjukt läskigt. Ser ut som om jag är en vampyr eller nåt.



Mina ögon ser helt freaky ut. Som om de är jättejättejättejätteljusblå. När de egentligen är gröna!

BTW

Nu är det höst på RIKTIGT! Och jag är sååå glà.
Höst är det bästa som finns. Massa lager på lager,
underbara skor som täcker hela foten och alla dessa
halsdukar, sjalar, mössor och vantar!

Idag inhandlade jag förutom skorna en rosa mössa och
ett par vita vantar från H&M, 49:50 resp 59:50/st
samt en vit, virkad sjal i mjuuuukt garn från Åhléns
för 199 pix. Kanske inte vad jag brukar ge för sånt,
men det var värt det.

Och när jag kom hem skulle jag skölja den i sköljmedel
(älskar den doften vårt har). Nästan så pinsamt att jag
inte vill berätta, men...
Först visste jag inte hur man bara sköljde, så fick ringa
mamsen och fråga. Sedan fick jag be pappa om hjälp
att sätta igång den. Och när allt väl var klart hade
jag ett jävla jehå att öppna luckan till tvättmaskinen.
Pappa kunde inte heller, så vi fick rota fram bruksanvisning.
Och då skulle graderna stå på MINST 30 för att det skulle
gå att öppna.

PINSAMT att varken jag eller pappa vet hur en
tvättmaskin fungerar. Från och med nu börjar jag
tvätta mina egna kläder.
Eller. Ja. Snart i alla fall.

Hej älsklingar

Mitt senaste inköp :) Din sko, 449:- men fick 10% rabatt för att jag gick med i "Nilsonclub". Sweet! Precis min stil. Hårt, men ändå mjukt på något sätt.


Skagen



Flawless. Perfection.

Om jag fick bära en klocka resten av mitt liv hade jag valt den här från Skagen. Den är... PERFEKT.

Haha där fick du! Typ.

Här nere i fina Skåne är det såhär att om man åker igenom Velline kommun
(vilken del som helst, alltså) och samtidigt har radion igång brusar det något
fruktansvärt. Det är prima i Trelleborg och Malmö kommun, men av någon
anledning funkar det inte i Velline.

Pappa har alltid sagt att det är för att Vellingebor är så dumma att de
inte ens kan ställa in sina frekvenser trots att det skickas ut automatiskt.
De har helt enkelt inte teknologin att ta emot frekvenserna.
En gång blev jag så trött på det att jag kontrade.

"Äh. Det är ju bara för att de inte behöver radio. De har ju råd
att köpa skivor istället. HAHA."

Där fick du, pappa. Typ. För radion är ju verkligen bara till för musik.

Japp, jag är omogen.


RSS 2.0