Hösten 2011

Hej!

I höst bär det som ni vet av till Frankrike för min del. Ska stanna i en hel termin, förhoppningsvis en till om jag trivs och hittar jobb eller riktigt härliga studiemöjligheter! Som ni vet är det fullt möjligt att studera på distans från Sverige vilket gör att jag inte tappar tid från mina nuvarande studier här hemma.
       Idag pratade jag förresten med min hyresvärd nere i Frankrike! Hon är tydligen i Sverige för en kortvisit (de bor i Östraby mellan Hörby och Sjöbo) och idag ringde jag till hennes mans mobil (han är baserad i Sverige) för att presentera mig. Ska ju hyra av dem så pass länge att jag vill ha en lite mer personlig relation ... Hon ringde i alla fall upp och jesus vilken svada - det slog Molanders alla dar i veckan! Men hon var supertrevlig så det känns riktigt bra. Fick även adressen till huset - Rue 7 Muette 34420 Portiragnes. Så nu får ni skriva brev och ha er! Och komma och hälsa på såklart. Jag bor alltså i byn och inte nere vid stranden (finns ett Portiragnes plage också som ligger några km bort) och där finns ALLT man kan tänkas önska sig! Bageri som bakar färskt varje morgon, bussförbindelser med avgång till Béziers minst en gång i timmen o.s.v. o.s.v. ... Perfekt! Huset har tvättmaskin så den biten behöver jag inte oroa mig för. Åååh, det ska bli så KUL!
       Idag ska jag in till Malmö med Josefin om hon kan ringa någon gång ... Ska debutera på systemet. Kanske. Och så ska Josefin ha lite grejer, pass bland annat. Och så ska vi fråga hur mycket tilläggen till tåget kommer ligga på. Jag gissar runt 600:- ner (i överkant) och kanske 200:- från Rom till Montpellier. Vi får la se ... Anledningen till att det kostar så mycket är att vi kommer åka nattåg ner och platsbokningen där är ganska dyr. Förhoppningsvis kan vi dock få sittplatser, då blir det billigare!

Long time no see

Hallå hallååååå

Har inte skrivit här på evigheter vilket såklart beror på att jag är i Skåne och hänger med dem jag vanligtvis brukar uppdatera för ... Men! Nu har vi visst ett läsarbyte här minsann, så får väl lägga manken till.
      Vad har hänt sedan sist? Inte så mycket. Jag jobbar (COOP), pluggar (en skrivarkurs och en litteraturkurs på engelska), syr och bakar. Som vanligt alltså, förutom jobbet. Senast sydde jag en cape/mantel och häromdagen kom mina mönster till en regency gown och till tidsenliga underthings - här ska sys!
      Usch, känner mig totalt omotiverad att skriva så ska gå och lägga mig - uppdaterar mer när andan faller på. Kram!

Lite tur minsann

Oooooj vad jag har varit dålig på att blogga senaste tiden, helt makalöst! Meeen, det har sina orsaker. Plugg, hemresor och en tenta tar naturligtvis bort tid från bloggtiden. Dessutom har jag varit ovanligt produktiv på matlagningsfronten så jag har varit alldeles schlut efter åtta på kvällarna. Nåväl, nåväl. Idag hade jag min sista tenta för terminen, omtentan i kultur och samhälle. Det kändes bra så nu håller vi tummarna!
       Anywho, idag fick jag en trevlig nyhet via e-mail från skolans ansvarige. Jag råkade klanta mig lite när jag förde över anmälningsavgiften på €150 (man ska själv stå för den avgift franska banken tar ut och man kan inte välja det på Swedbank - endast mottagaren kan stå som betalningsskyldig eftersom vi är EU-länder - ngt sådant) och förde bara över just 150 euro. Jag kompenserade alltså inte för den franska bankens avgift. Men! Så fick jag mail idag från Clemence Dupuis som hon så fint heter där det inte bara stod att jag kan balansera detta när jag betalar kursavgiften (det gör man på plats) utan också att jag inte alls ska betala €950 utan €800! Det står väldigt otydligt på hemsidan så jag var säker på att jag skulle behöva betala 150 + 950, men nu är det alltså totalt 950 som skall betalas! Himla fint. Nu tjänade jag 1400 spänn bara sådär! Hoho! Det är minsann nästan kostnaden för hotellet i Rom, inte illa!
       Fick även in skatteåterbäringen idag, 1510:-, man tackar! De är till mamma och pappa eftersom jag lånade av dem till anmälningsavgiften. Trodde inte de skulle komma förrän den tjugofemte så det var ju en trevlig nyhet! Det skall även betalas tillbaka till Josefin och betalas hyror, får se om jag gör som jag tänkt och betalar båda hyrorna direkt (alltså för juli och augusti) eller om jag tar dem en och en ... Nästa pengasvärm kommer nämnligen den 25 juni och det är ju inte så långt dit. Å andra sidan är jag inte schemalagd på jobb förrän den 27 så jag är ledig ända tills dess, kan ju vara kul att kunna använda ledigheten till något kul!
       Nej, nu ska jag återgå till att packa ner mig själv, måste nog in till grannen och låna en dammsugare. Älskar min lilla men den har ju inget normalt munstycke så jag kan inte suga ut luften ur mina vakuumpåsar. Vakuumpåsar är för övrigt bästa uppfinningen när man ska packa, fick ner ett helt överdrag till en soffa + kuddöverdrag till den i en påse och det blev inte större än en ugnsplåt, om än något tjockare. Dessutom blir det inga rynkor! Purrrfekt. De finns på Clas Ohlsson, 149 riksdaler för två stycken och de är återanvändningsbara. TIPS!!!!
       Jag planerar att komma hem imorgon så vi ses kanske då! Kram på er därhemma, vi ses snart!

RSS 2.0