Never say it's alright

Ironiskt att jag häromdagen tänkte hur bra allt varit ett tag nu. Tänkte, kanske har jag mognat och helt enkelt inte varit så lättprovocerad. Det kanske var delvis mitt fel ändå?

Men nej, såklart inte. Idag började det igen. Välkommen till mitt personliga helvete.

Fy fan vad jag vill bort.

Jaha. Eh, tack, då.

Igår hade jag betygssamtal med min lärare i samhällskunskap. Jag fick finfina komplimanger och omdömen och var stolt som en tupp när jag gick därifrån. Sedan tänkte jag på vad det var hon egentligen sagt. Kontentan är väl ungefär såhär.

Du är en brilliant och otroligt insiktsfull elev, men du är lite socialt missanpassad.

Jaha. Eh, tack då!

Reality

Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker förklara. Ni kommer aldrig i era hela jävla liv förstå.
Ni kan ha det ett helvete med era föräldrar. De kan svika er gång på gång. Ni får torka era tårar själv, för din mamma har så många egna som måste torkas. Hennes ögon är suddiga så hon ser inte ens ditt hulkande. Ditt skärande. Kanske ser hon dina ärr, eller dina öppna sår. Hon är inte säker - tårarna hon fäller för sitt eget förlorade liv gör alla andras lidande suddigt. Kanske tycker hon att du är idiotisk. Att du är barnslig. Att du är påfrestande som inte bara kan acceptera läget, trycka undan det och gå vidare. Kanske säger hon se till att du har en långärmad tröja eller kofta på balen för dina fula armar vill ingen se. Kan du inte riva på väggarna istället? Kanske ger han dig dåligt samvete. Yrkar på att han tydligen är så hemsk att du helt enkelt måste göra det. Hon skrattar. Han skakar på huvudet. Du skrattar med för du vet inte vad annars du skall göra. Vad gör du sedan? Kanske låser du in på ditt rum. Sätter igång en film, hög musik. Läser en bok. Vad som helst som får dig att glömma. Slappna av. En timme senare knackar det på dörren. Ett välkänt, välkommet ansikte kikar in. Hur mår du? säger ansiktet. Kanske är det kvinnligt, kanske manligt. Det vet du, svarar du, du lever i det själv varje dag. Ansiktet nickar. Det vet. Du får en kram. Kramar tillbaka. Vad glad jag är att jag har dig, säger du; kanske högt till ansiktet, kanske tyst för dig själv, Jag hade inte klarar mig utan dig. Ni sitter där. Ansiktet och du. Ni vet vad ni båda tänker. Två personer. En tanke.

Jag har inget ansikte som kommer in genom dörren varje kväll, stryker mig på ryggen och säger att allt kommer bli bra. Min kväll slutar vid att försöka slappna av. På egen hand. Så uppskatta era syskon. Älska dem. Ingen annan kan någonsin veta vad du gör igenom på samma sätt.

En dag i Malmö

Idag har jag spenderat dagen i Malmö tillsammans med Victoria som jag inte träffat på flera veckor. Galet! Kul hade vi i alla fall. Blev fönstershopping, lunch på Subway, mer shopping och fika på Espresso House. Kom hem vid halv fyra ungefär och gör mig just nu redo för en kväll med plugg. Har myst med lillan och funderat lite över mitt liv. Som om jag aldrig gört det annars ...


Här är jag och min fina fina Embla. Jag ser ut som att jag ska bryta ihop eller något men lillan lyckades med konsten att morra och gnälla samtidigt precis när jag tryckte på "ta foto". Ljudet som kom ut var inte av denna värld och såhär blev resultatet.


Och såhär ser jag ut idag. Håret en enda röra som vanligt. Favoritklockan är på! Den är egentligen mammas (men jag har fått den) som hon fått av mormor efter att hon varit i London. Den är sjukt fin och det finns en roterande tavla som följer dygnsrytmen. Sol, stjärnor och måne!

Vi hörs kanske senare när jag röjt undan pluggberget i form av projektrapport ...

Bra jobbat där, SV

För alla er som har en egen ekonomi vet ni att det i dagarna är dags att deklarera samt att betala in/få tillbaka lite på restskatten.

Även jag har åkt på det. 356 sköna riksdaler skall Skatteverket herda in av mig. Varför? För att jag har fonder såklart. Gud förbjude att mina pengar ska få förbli mina pengar. Ahh.

De av er som känner mig vet att jag är ett stort fan av skatter. Det är väl bara naturligt att man ger tillbaka en liten del av det man tjänat till sitt land? Tycker jag. Men inte FAN tycker jag att man ska behöva skatta för att man sparat ihop pengar och fått se dem växa på banken. Vad är meningen med att visa ett belopp och sedan vid årets slut har man plötsligt 400 kronor mindre än förut? Fan, se till att räkna rätt från början istället.

Nä. När jag får ett jobb och skall börja skatta "på riktigt" har jag inga problem att ge 40% tillbaka till staten OM de låter mina sparpengar vara ifred! Beskatta mat, sprit, godis, bensin och vad tusan ni vill men ta inte ifrån mig det lilla jag lyckats undvara i form av besparingar.

Jag har tyvärr inte tillräckligt mycket pengar för att få öppna bankkonto på Jersey eller i Monaco (bara öppningsavgiften överstiger väl fondens värde med sådär en 100%) men hade det varit en möjlighet hade jag gjort det BUMS. Mitt lönekonto får förbli svenskt, men mina sparkonton ... Nä.

Och visst låter det roligt? Vi har en högerregering och ändå betalar vi mer än förut.

Plötsligt kan jag än tydligare se uttrycket "gömma pengar i madrassen" användas i praktiken.

(L)

Jag brukar inte gilla killar som är rödhåriga och har fräknar men Toby Stephens är verkligen undantaget som bekräftar regeln ... Gud! Ni har alla sett honom. Han spelar Gustav Graves i James Bond "Die Another Day" och Edward Rochester i "Jane Eyre". He's got it all! Nyss såg jag honom (för övrigt naken) i "Waking the Dead" som just nu går på BBC entertainment och insåg att tusan, han är nog min celebrity crush. Här får ni en bild så att ni också kan njuta ... Dock rekommenderar jag att ni tittar på Jane Eyre för där är han sexigare än en blandning av James Dean, George Clooney, Brad Pitt OCH Johnny Depp. Och det är minsann ingen dålig blandning!





Kan ju dessutom vara kul för er att se min första celebrity crush. Jag har bara haft tre. Toby Stephens, Dexter (lead singer i the Offspring) och ... ROBERT DUNCAN MCNEIL som spelade Tom Paris i Star Trek Voyager. Han var den förste att fånga mitt hjärta. ROFLOL på det, jag vet. Mais, c'est la verité!

Visst, han kanske inte ser så mycket ut för världen (och idag är han ingen skönhet). Men ni ska se honom in action när han raggar kvinnor och styr Voyager. Ahh. Det äro underbart! Underbart! Lite roligt också att han är blond och blåögd. Precis det jag INTE gillar hos killar jag träffar idag. Men, då och då dyker det upp ett undantag som bekräftar regeln ...

En liten frågestund.

1. Hur ser din drömkille ut, om det bara gäller utseendet? Lång, mörkt hår, mörka ögon och fina händer. Klädstil ... ja, jag älskar killar som kan bära upp chinos eller jeans med skjorta och pullover. Julia brukar säga att jag gillar snobbar ...
2. Har du fått en kyss den närmsta veckan? : Nope.
3. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? : Mamma
4. Hur lång är du?: 170 cm
5. Vilken är den senaste filmen du sett? : Julie&Julia.

6. Skriv hela ditt senaste sms i inkorgen : "Är i Sthlm nu Kanske senare nästa vecka"
7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? : sms
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? : gifta ...
9. När såg du senast din mamma? : tjugo minuter.
10. Icke godkänt i något ämne? : nej
11. Mvg i något? : allt förutom Matte A, B, C och Natur A
12. När vaknade du idag? : 09:00
13. Vilken är din favoritplats? : skogen och parken vid Årstaviken precis söder om Hornsgatan på Söder i Stockholm. Och såklart Espresso House på Hansacompagniet i Malmö tillsammans med Julia.
14. Vilken plats föredrar du minst? : Sjukhus.
15. Vart tror du att du befinner dig om tio år? : Jobbar, bor ensam i stor lägenhet eller lite mindre hus och njuter av resor.
16. Hur stor är din säng? : 120
17. Vad sover du i? : Shorts och t-shirt
18. Hur många kuddar har du i sängen? : 3
19. Var har du bott/bor? : Villie och Trelleborg
20. Tycker du om kinamat? : Det slinker ner
21. Tycker du om kaffe? : bästa jag vet!
22. Vad dricker du helst till frukost? Nyponsoppa.
23. Kan du spela poker? : Nej.
24. Känner du någon med samma födelsedatum som dig? : ja, ett flertal.
25. Vill du ha barn? : Ja, men jag är väldigt tveksam till de första tre åren. Skrik, blöjor och kräks är inte riktigt min grej.
26. Kan du några andra språk än svenska?: Japp.
27. Har du någonsin åkt ambulans? : Nej.
28. Föredrar du havet eller en bassäng? : H A V E T ! Är ju trots allt halvålänning ...

29. Vad spenderar du helst pengar på? : Böcker. No doubts there.
30. Är du cool? : Långt ifrån, herregud hahaha. Jag är Star Trek Voyager-nörd utan dess like.
31. Kan du rulla med tungan? : Mhm.
32. Vem vet allt om dig? : Ingen.
33. Vad har du för ringsignal? : Fireflies.
34. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? : Japp.
35. Vad har du närmast dig just nu som är rött? : Pim pim-ask
36. Kan du byta olja på bilen? : Har bilen olja i sig??
37. Vilken var den senaste boken du läste? : Senaste jag läste ut var Alltid Odd, men just nu håller jag på med The Children's Book!
38. Har du haft sex under de senaste två månaderna? : Nej.
39. Dansar du i bilen? : Japp :P
40. När var du i kyrkan senast? : Hmm nån vecka sen.
41. Hur många hål har du? haha öh?
42. Har du någon piercing? : öööörooooonen.
43. Har du någon tatuering? : haha. ingen bläckfylld.
44. Gillar du någon just nu? : unable to respond.
45. Har du provat droger? : alkohol, cigaretter och vattenpipa. Inget mer. Och aldrig det.
46. Röka eller snusa? : Röka.
47. Har du pojkvän/flickvän? : Nope.
48. Vad är ditt mobil nummer? : ...
49. Vad ska du göra ikväll? : Plugga och titta på Star Trek Voyager.
50. Har du några syskon? : Ja, men jag har aldrig träffat dem och de är bara halv.
51. Hur mycket pengar har du på din mobil? : så mycket jag vill.
52. Har du något kvar från dit senaste förhållande? Kan ju börja med att säga att jag har sjuka separationsproblem från saker och ting.


When wings are not enough to carry me across the valley

Tack mamma för att du är så förstående.

Inte.

Glasflaskor och halsband

Nedan bilder på gårdagens inköp!


Nere till höger ser ni då bakelserna. Två glasflaskor 29-39 pix och ett underbart underbart halsband! Jag tänkte direkt Pocahontas när jag såg det! Minus den vita slutstenen, which if probably for the best anyway.


Närbild på halsbandet. I love love love it!

Idag ska jag och mami brumma iväg till Anderslöv och sedan blir det nog en avstickare till kära Svågertorp också. Mamma vill titta på blommor ... Jag får väl ta en promenix under tiden.


Och såhär ser jag ut idag. Håret i en enda röra (har inte borstat det sedan i lördags), noll smink och min fina rutiga skjorta. Jag är dock alldeles puffig och svullen runt ögonen eftersom jag såg på Star Trek Voyager inatt precis innan jag somnade och som vanligt grät jag som ett litet barn.

A good day

Idag gjorde jag världens fynd på Agda's. Två glasflaskor med glaskork (je l'aime!!!!!) i rosa, ljust glas och ett underbart halsband som jag ska ha på balen. Det är gjort av turkosa glasstenar, pärlor och lite läderband.

Flaskorna kostade 29:- för en liten och 39:- för en lite större. Finfina priser, speciellt som det är Miljögårdens grejer. De brukar annars vara duktiga på att ta betalt men Agda's är ett grossistlager där allt de inte fått sålt eller som är lite nött hamnar. En paradis för dem som gillar shabby chic!

Halsbandet då? Jo, det kostade femtionio riksdaler vilket också det är riktigt billigt ... Tyvärr var halsbandet lite sönder i karbinhaken. Men det gick att laga. MEN VET NI? P.g.a. det felet fick jag halsbandet GRATIS! Wihoo!

Slänger upp en bild på mina fynd typ imorgon.

Ikväll har jag varit hos Josefin och ätit pizza. Mums! Vi såg även Julie&Julia, tredje gången jag sett den. Nej, fjärde. Yes, I love it.

Nu: bums i säng! Imorgon blir det påskmarknad i Smyge!

Bildregn

Återigen ett bildregn p.g.a. den dåliga uppdateringen ... Enjoy!



Jag och soror var på KB tillsammans med Josefin, Carl-Axel och en massa andra trevliga! Här något dragna ...


Här är Julia och Josefin i de fina sofforna på KB. Josefin med mobilen i högsta hugg. Precis som vanligt!
 ;)


Jag har köpt böcker ... 54:-/st på Sci-fibokhandeln!


... och Star Trek! Säsong 6. 359:- på Sci-fibokhandeln!


Calle tyckte att det var en bra idé att ta foto på mig.


Jag fick för mig att städa. Så det gjorde jag. Nu är mina böcker precis som jag vill ha dem! Jag fick äntligen klart min pianopall också. Den har pappa gjort åt mig!

Nu vet ni vad som pågått i mitt liv de senaste veckorna. Min bok har kommit också, men den får ni se bild på en annan gång.

Just i detta nu lyssnar jag på musiken från Riksteaterns uppsättning av Nils Holgersson från 1998. Jag var sju och det var det häftigaste jag sett i hela mitt liv!

-

Kanske. Det är klart en möjlighet.

RSS 2.0