Aujourd'hui j'ai dix-huit ans

Min födelsedag idag! Känns precis som alla andra dagar. Ska firas ikväll med vänner och släkt här uppe i Stockholm - blir säkerligen jättetrevligt :) Ska även inom en sväng på banken och se vad som kan göras för mina fonder (dvs: kan jag, efter detta uttag, låsa fonden tills jag börjar på universitetet? kan jag låsa delar av fonden?) Ska nog även fixa så att mitt studiebidrag kommer direkt till mitt konto istället för mina föräldrars. Blir så klyddigt om de hela tiden måste föra över en massa...

Idag står följande på min lista:
- Gå ner till viken och sätta mig och läsa en stund (alldeles snart)
- Se till att Vicky mår bättre
- Sticka till banken
- Åka in till stan!!!!!!!! Hej presenter till mig själv
- Ut å äta med släkt och vänner
- Fira födelsedag, kanske på Chokladkoppen om alla orkar. Annars blir det mys nere i viken, känner jag :)

twelve hours til landing

Om tolv timmar anländer vi till Stockholm. Sick! Älskade stad. För övrigt stannar jag längre. Tisdag. Onsdag, kanske, om vädret vill som jag vill. Fick i alla fall mail av en tjej som ville köpa min biljett vilket innebär att jag inte har någon speciell tid att passa. Kommer trava in på centralen när jag känner att nu vill jag hem, vagga fram till SJ's biljettcenter och köpa mig första bästa sista minuten-resa hem. No pun intended. Kosta vad det kosta vill. Ha. Har ju min fond om det krisar... Funderade starkt på att flyga, men med tanke på miljöpåverkan OCH att jag måste ta mig till Arlanda låter inte det där så himla lockande längre. Buss är ju också ett alternativ, men.. Nä, fy! Tåg blir bra. Lagom. Dyrare än buss, billigare än flygplan. Bekvämare än buss, mindre bekvämt än flyg. Miljövänligast! Ja, ni ser. Det är helt enkelt ingen talan om saken. Komfort och miljöpåverkan får faktiskt gå före kostnad ibland. Såere.

Nu ska jag packa det sista och sedan kila ner och göra min tonfiskmacka som jag ska ha imorgon. Ska plocka fram åksjuketabletter också, man vet aldrig med X2000.

Stressigt värre

Jo, ni förstår att igår blev det lite halvstressigt. Jag hade förberett mig för en lugn dag hemma framför TV:n.. Men se det gick inte. Blev att åka huvudstupa ner till Calle för Morden i Midsomer och övernattning. Vilket när jag tänker efter (inte alls länge) var helt jävla underbart. Men hav förtröstan - vi ses på samedi.

Jag fick min present också :D En bok! Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Det kanske låter lite dåligt, sådär, men om ni vetat det interna hade ni älskat det. Igelkottar är nämnligen en mycket vital del av vår superkompromissande relation. Mmm. Kottar och Slokar, det är vår grej det. Med andra ord en fantastisk present. Som jag glömde. Ta med den till Stockholm, pretty please. I'll need it!

Nu ska jag göra mig iordning för om en timme kommer MORMOR OCH MORFAR! Wiie. Blir middag för att jag fyller år på fredag. Hoho.

Bientôt, bientôt

Tolv timmar. Så sitter jag på tåget. 16 timmar. Så klampar jag omkring i Stockholm.

Hur fetbra är inte det då? Jo, ni. Jag vet allt att ni är avis.
Jag stannar förresten några dagar till, tror jag. Så att ni vet. Känner att jag behöver extra semester. Ni vet, slänga mig vid Årstaviken och steka hela dagen. Äta feeetgod kebab på Gamla Brogatan. Åka till botaniska och strosa. Gå ett varv runt Djurgården. Förutsatt att en vänlig själ vill åka till Malmö den 28, såklart. Allt hänger på det. Nu funderar vi så att hjärnan kokar på om jag ska åka tåg, buss eller flyg hem. Det lutar åt tåg. Orkar inte spendera åtta jävla timmar i en obekväm buss när jag kan få dubbel komfort för tvåhundra spänn extra.

För övrigt, om någon nu skulle vara intresserad av att få ut balsamrester ur balsamflasken (det är en hård nöt att knäcka - speciellt om balsamet varit i flasken i ett år (A) ) så gör man helt enkelt som så att man häller i lite ättikssprit och skakar. Skakar. Skakar. Skitbra. Vill ni att det ska gå fortare så offrar ni lite Fjorowka-vodka. Eller absolut, som jag gjorde. Den dricks ju ändå inte. Så nu vet ni det. Överlevnad 101.

Okej, så om trettiosex timmar sitter jag på tåget

Det blir att gå upp halv fyra torsdag morgon. Snabb dusch. Fixa tonfiskbaguette (jag har blivit galen i tonfisk - alltid hatat det innan. VAFALLS?), packa ner dricka och de sista viktiga attiraljerna. När jag tänker efter blir de inte så många eftersom jag kommer ha småflaskor med alla krämer och tvålar och gud vet allt. Just nu är den stora frågan vilken deo jag ska ta med mig. Spraydeo från Dove eller roll-on från Rexona? Ordentliga problem här i i-landsdjungeln, som ni hör.

Jag kom nyligen hem från staden. Lämnade tillbaks filmer och gick in en vända på Bok&Papper för att investera i en skrivbok. Jag har blivit av med min fina, gröna som följt med mig ända sedan i julas (hej ångestladdade inlägg), så fick investera i en ny. Men vad dyra de är! Aldrig att jag lägger 150 spänn på en ANTECKNINGSBOK. Nej, min själ. Så det blev en Moleskine-kopia för 69:- och två pennor; en bläck och en stift. Älskar moleskine, men vem har råd med sådana lyxutgifter? Får ha det sen när jag sitter på mitt maffiga kontor med triljarder böcker runt omkring och utsikt över.. ja, en annan hög, ful byggnad. Men rik är jag, i alla fall! Då.

Nej, skämt å sido: skrivboken är till för att anteckna tankar och dylikt i under tiden jag är i Stockholm. Sist jag var där med Nina brukade jag smyga upp efter att hon somnat och skriva ner tankar och funderingar i en timme innan jag kröp tillbaks i säng. Värst var det nog kvällen vi träffat Sofia.. Ja, jäklar, vilka tankar som flög genom skallen. Hur var det nu med tilliten? Har funderingar kring om den här anteckningsboken kan bli en del av mitt PA. Har två idéer jag spånar på. Den ena kommer göra ont ända in i själen. Det positiva blir ju att Hilda får bli min handledare eftersom det har med psykologi att göra. Får se..

Nu är det middag och sedan ska jag nog fortsätta med ett avsnitt av L-Word som jag för övrigt är besatt av, och därefter läsa några hundra sidor i "Cathedral of the Sea" av Ildefonso Falcones. Underbar bok om hur bönder och fattiga hade det i 1300-talets Spanien (med fokus på Barcelona och områdena där omkring). LÄS! Tror den heter Katedralen vid Havet på svenska.

Thursday I leave

Jag har packat nu. Eller jag är i alla fall på god väg att bli klar. Bara det sista som inte kan komma i förrän torsdagmorgon (onsdag haha). Ni vet, duschgrejer och sånt där. Ska dock rota fram mina miniflaskor så att jag slipper asa med mig alla enorma flaskor i väskan. Har tagit en liten en den här gången - orkar inte släpa på en stor. Det betyder också att jag inte kan shoppa så mycket, vilket är bra. Mindre pengar ut, vett in! Ja, tack!

Var på MAXI tidigare idag och köpte ny tandborste, en lite tub tandkräm och en liten flaska body lotion. Känner mig som en rutinerad resenär nu, som är smart nog att inte ta med mig alla stora förpackningar. Att det även kan röra sig om sedvanlig prylgalenhet nämner vi ingenting om.

Ska strax återgå till listskrivandet (finns inget bättre än att göra listor!) och sedan kila iväg till mormor och morfar för att byta tidning. Blir också en sväng ner till Hemmakväll för att lämna tillbaks filmerna jag lånade.

Förresten borde alla läsa "En liten hattaffär på hörnet" under sommarlovet. Det är en jättesöt historia om Ellie Matthews som efter sin mammas död tar över hattaffären mamman drivit i hela sitt liv. Tänk att hattar kan förändra ens liv så mycket! Jag har den om ni vill låna.

Ingen rubrik

Hur jäkla lång tid kan det ta att föra över betyg egentligen? Det är inte som att de suttit och velat, direkt. Lata människooooooor. Sköt era jobb. Lätt å va lärare. Mycket ansvar, jovisst, och säkerligen mycket jobb, men det rättfärdigar inte att saker och ting inte görs i tid.

A tomboy ain't so bad, is it

Nja, fast just idag blir det ju lite girlie. Här är i alla fall vad JAG använder till min grooming.

Duschcreme: The Body Shops duschkräm med doft av Moringa, eller en från L'Occitane som doftar rosor
Shampoo: Växlar mellan John Friedas Sheer Blonde och Graham Webbs Making Waves - jättebra!
Balsam: Se ovan
Hårinpackning: Är dålig på det där.. Just nu har jag en från XL professional, men nästa blir en från Kérastase
Torrschampo: Har ett från Lee Stafford. Funkar bra men gillar inte doften..
Hårprodukt: En från L'oral. tecni. art. tror jag den heter.
Hårspray: Använder väldigt sällan, och isåfall från Wella
Lock-/plattång: Gama
Bodypeeling: Peelingsvamp
Bodylotion: En från Dove till vardags, en från The Body Shop (moroccan rose) till finare tillfällen



Kroppsprodukt: L'Occitane Mousse de Roses
Solskydd: LdB 15 spf
Parfym: Clinique Happy, Calvin Klein IN2U och en vaniljolja från the body shop
Deodorant: Doves spraydeo
Ansiktsrengöring: L'Oreal för ungdomshy (blå pumpflaska)
Ansiktsvatten: Har ett från Clinique som jag dock inte använder längre
Ansiktscreme: The Body Shop  Vitamin A på dagen, Cliniques kräm för blandad/fet hy på natten



Nattkräm: Cliniques kräm för blandad/fet hy
Ögoncreme: Har ingen
Ansiktspeeling: -
Ansiktsmask: -
Primer: -
Concealer: Maybelline
Foundation: IsaDora Minerals
Rouge: The Body Shop
Bronzingpowder: Inget


Mascara:
 L'Oreal
Ögonskugga: L'Oreal i guld och brunt (tvådelad)
Ögonbrynspenna: Har jag ögonbryn?
Ögondroppar: -
Läpprodukt: Aloe från, ja, köper det på apoteket. Sjukt bra!
Läppstift: -
Läppglans: -
Nagellack: Nivea har bra

you spin my head right round

IDAG HAR JAG FIRAT ARTONÅRSDAG I FÖÖÖÖRSKOTT SERNI!

Mjo. Det tog sig efter lite alkoholhaltiga drycker. Blev iaf lite pengar, böcker och ett halsband i present. Mer kommer när jag fyller på riktigt nästa vecka ;D Nu ska jag krypa ner i sängen med en BOK och läsa av mig ruset.. Eller vetni, är det ferre på gång? LET ME KNOW LET ME KNOW. Jag kommer.

Imorgon blire minsann griiiillning i F-bo :D Saknat det lilla slanet, vi får börja kompromissa om det där höhöhö

Min sommar

Alla i Sverige har ju dille på det här fenomenet sommar. Förstår inte alls varför - jag är en riktig hösttjej! Mycket mysigare att springa omkring i skogen när löven fallit, och dessutom är kvällspromenaderna mycket härligare eftersom de är så mörka. Och stjärnorna får absolut inte förglömmas; de syns ju knappt på sommaren. Om de ens gör det. Men hur som helst är det alltså sommar nu, och som alla andra har jag ju i alla fall ett fåtal planer för vad jag ska ha för mig. Bland annat...

- Fira 18 år (firar med släkt idag - vänner nästa helg!)
- Åka till Stockholm med Julia, Nina och Victoria
- Gå på Naturhistoriska (äntligen!!!!! tack prinsen)
- Träffa vänner jag vanligtvis inte stöter på
- Spendera dagarna i solstolen med massa goda böcker
- Spendera kvällar och nätter antingen på stranden med grill och umgänge, eller inomhus med jordgubbar, grädde och umgänge (umgänge är nyckelordet, som ni märker)
- Försöka att inte spendera så mycket pengar (midsommarlöfte. kanske håller de bättre än nyårs?)
- Se till att bjuda Julia på fika heeela tiden, precis som hon gjort med mig under hela våren (haha, där sprack mitt midsommarlöfte. men man måste ju bjuda tillbaks till sina vänner!)
- Fira Victoria i STOCKHOLM. Även om vi går ut på min dag är den precis lika mycket din (:
- Klämma in Sofia i Sthlm
- Plugga Matte C (jo.. faktiskt)
- Börja med mitt projektarbete. Hemligstämplat tills vidare ;)


26 juni sker en förändring

Den 26 juni fyller jag arton år. Bara så att alla vet. Detta är nog första gången jag inte längtar tills min födelsedag. Vadan detta? Det är ju nu livet ska börja på allvar . . . Imorgon kommer gästerna (släkt) eftersom jag är i storstaden (Stockholm) på min födelsedag. Jag längtar mer till Sthlm än min artonårsdag, hur skumt är inte det? Hoppas i alla fall på en mycket trevlig långhelg!

Glad midsommar på er allesammans om vi inte hörs innan :)

-

time lost can never be regained

so you might as well say those words you've been longing to say

Visste ni?

När jag gick i sjunde klass hade jag min "rebellperiod" - jag färgade håret svart, mörkt, rött.. ja, allt ni kan tänka er egentligen. Jag saknar faktiskt den tiden ibland eftersom man inte behövde bry sig om vad man sa - alla förväntade ju sig att man skulle vara otrevlig! Hur som helst hatade jag att sola ännu mer än jag gör nu, vilket resulterade i att jag var blek året om. Vilket jag visserligen fortfarande är.. Men i alla fall! Här kommer i alla fall en bild från när jag började gå tillbaks till att vara den jag är nu. Håret är inte längre svart, tuppkammen (jo..) var borta och luggen var platinablond istället för röd.


13 juni 2009

Om exakt 13 dagar fyller jag arton! Och hur ska detta firas? STOCKHOLM! Jag ska dit med Julia, Nina och Victoria och hoppas på en underbar helg! Helgen innan (midsommar) firar vi med släkten, och då blir det mat och paket i vanlig ordning. Hädanefter kommer jag bara fira mina födelsedagar när jag fyller 20, 25, 30.. Ja, ni förstår. Nu är jag trots allt arton och måste börja slita mig från paketernas trygga näste.

Förresten, någon som har lite tips på projektarbeten? Börjar krisa nu, förstår ni!

Nystart

Jag tog bort alla gamla inlägg på min blogg. Varför? Behöver en nystart!

Så här kommer den. kmolander.blogg.se version 2.0

Inte för att jag vet vad som kommer förändras, men nog tusan är det något. Kanske blir det lite mer.. ja, jag vet inte. Inte personligt i alla fall, men förhoppningsvis både mer och mindre personligt. Mer vardag och positiva tankar, mindre bubblor och negativa ångesttankar!

RSS 2.0