Hej,

Bloggade inte igår. Inte i förrgår heller, tror jag. Så förlåt. Inte för att det är något ovanligt att jag inte bloggar, men nu hade jag ju lovat litegrann sådär. För att kort summera dagarna åkte jag i onsdags morse in till stan från Sofia där jag låste in bagaget på centralen och sedan åkte vidare till Uppsala för registrering. Uppsala ser ut som ett stort Lund ungefär så jag vart inte så hänförd som jag trodde. Alltså kan nu alla som tjötar om att det inte finns något annat än rotvälska och spettkakor i Skåne hålla tyst. Men Uppsala VAR mysigt, verkligen. Himla fina Fyrisån blev min kompanjon när jag tog en kaffe innan jag åkte hem och när jag kom dit fick Wayne's Coffee House agera plats. Jag förstod inte vad killen i kassan sa, så jag verkade nog lite bakom. Förlåt.
Allt gick bra, i alla fall, och klassen verkar fin. Jag skrev inte in mig på någon nation men jag ska nog skriva in mig på Östgöta. Mest för att de har franska och engelska som huvudlitteratur, men också för att de har finaste nationshuset (jag vet, snobb är jag). Hehe.

När jag kom tillbaka till Stockholm gick jag på stan ett tag och inhandlade lite förnödenheter (vem förutom jag glömmer tandborste när man ska FLYTTA?!) innan jag satte mig på Café Coppola för en ceasarsallad. Jag har nämnt den tidigare i bloggen och är frälst. Så. Lite reklam där dårå.

Igår var jag i stan hela dagen (typ, vaknade ganska sent och kom inte iväg förrän ett) och gick stadsrunda. Eller, Cityrunda får man väl kalla det. Var inne på Svenskt Tenn och inhandlade underläggen jag suktat efter i flera månader. Ni får se dem när de är uppe på bordet i min lägenhet. Alltså på onsdag! Eller kanske tisdag. Vi får se hur snabbt det går. De är underbara i vilket fall. Och jag hittade lite presenter där också till mina vänner som ni ska få när ni kommer upp. Underbara små presenter.

Idag är jag sjuk, därav bloggandet. Jag har jätteont i halsen. Ikväll ska jag nog bege mig inåt stan ändå för fika och läsning. Kanske. Om jag orkar.

Puss!

Äventyr

Jag hade tänkt uppdatera himla fint med diverse bilder på lägenhet och hur mycket jag myser och sådär men det blev platt fall pannkaka på den fronten. När jag så väl kommer till min fasters lägenhet på Söder är jag genomsvettig (jag hade min trekiloslaptop i ryggan - ajajaj!) och vill bara slänga av mig packningen, gå till ICA för att köpa choklad och sedan verkligen dö i soffan framför Bones.

Den gubben gick inte.

När jag kommer fram och upp till åttonde våningen låser jag först upp säkerhetslåset och skall sedan äntligen låsa upp huvudlåset. Fan också! Jag har fått fel nyckel. Kommer inte in i lägenheten. Har ingen back up-plan för jag fick ju nycklarna på posten i förra veckan och var säker på att de var rätt. Och inte direkt så att jag kan testa nyckeln, dörren den passar till ligger ju liksom 65 mil bort. Hur som haver fick jag lite panik och ringde mamma. Konstigt nog höll jag mig trots det lugn som en filbunke och det var inte förrän jag insåg att INGEN kunde komma och lämna extranycklar (jag har släkt mindre än tio mil bort vilket inte är någonting i Stockholm) som jag blev liksom ledsen, panisk och ARG. Jag gick runt där på Drakenbergsgatan och grät av ensamhet. För jag kände mig så himla himla ensam och liten och ignorerad. Sedan ringde jag Sofia och sen åkte jag dit (hit). Så nu sitter jag här och skriver på hennes macbook medan hon packar inför flytten till Umeå. Komiskt att när jag flyttar 70 mil gör hon också det ... Nåja.

Saknar alla därhemma! Imorgon åker jag till Uppsala. Tåget går 08:11 så jag är uppe tidigt och sådär. Skulle tippa på att jag är hemma igen vid en fyra, så efter det får ni välan en uppdatering eller två.

Nu ska jag sätta igång ett avsnitt Bones och sedan får jag försöka sova tror jag ...

Puss!

Norrut!

Sitter på tåget på väg till Stockholm just nu. För tjugo minuter sedan passerade vi Norrköping vilket innebär att mjölktåget jag för närvarande sitter på anländer till Stockholm om ungefär en timme och tio minuter. Strax innan tio i förmiddags såg jag Skåne för sista gången på fyra månader, vilket känns ganska galet. Då insåg jag litegrann att ett nytt liv tar vid där allt som hänt tidigare ersätts med nya, precis lika gastkramande och underbara problem och glädjeämnen. Och jag älskar det! Jag vågar inte spekulera i de närmaste månaderna och hur de kommer te sig för mig, ej heller har jag några egentliga förhoppningar på annat än utbildningen. Jag brinner för språk och har väl egentligen alltid gjort det - åtminstone sedan jag började förstå vikten av att kunna språk. Språk är viktigt eftersom det gör att en utomstående får en unik inblick i en främmande kultur! Jag kommer till exempel aldrig helt förstå judendomen om jag inte lär mig hebreiska (kristendomen är en klass för sig - jag vill helst inte tänka på hur förvrängd dagens är i jämförelse med den ursprungliga) på samma sätt som det är omöjligt för en utomstående att fullkomligt förstå klangen i svenska ord som surströmming, midsommarstång och jantelag.

Så, nu lämnar vi det och återgår till här och nu. Jag börjar känna igen mig och det känns som hemma att vara här, eller i alla fall som ett andra hem. Jag älskar Stockholm och allt runt omkring inte endast för shoppingen, maten och kulturutbudet utan kanske främst för att naturen här är så olik den jag är van vid. För mig är vad stockholmarna refererar till som klippor eller stenhällar BERG och eventuella enmetersvattenfall ter sig som Victoriafallen för mig som är van vid att skutta av förundran när jag ser ett glapp på tio centimeter ... Jag, som suttit med näsan i mormor och morfars folksagobok vid ett flertal tillfällen, känner det som att jag äntligen klivit in i en av sagorna. Det är trolskt och magiskt här uppe för mig!

Jag ska försöka vara lite mer konsekvent i mitt bloggande i och med min flytt då det dels är ett bra sätt för släkt och vänner att "hålla koll" på mig och dels för att det blir ett fint minne att ha när jag sedan - OM, vem vet? - flyttar härifrån och lämnar universitetstiden bakom mig.

Återstoden av veckan ägnas åt ganska få, men ack så stora saker. Idag ska jag inte göra något alls förutom att åka till min fasters lägenhet och komma iordning. Okej, där ljög jag nog. Jag gissar att vid halv fem, fem kommer magen skrika av hunger och jag kommer bege mig ner till Hötorget för en kebab. Jag ÄLSKAR kebaben som finns att hitta där. Oslagbar. Efter det går jag kanske en sväng i stan eller så har jag tur och träffar på Sofia.
Imorgon ska jag till Uppsala för registrering vid Språkvetarprogrammet. Jag ska vara där 10.00 men är inne i stan redan vid nio eftersom mitt lokalsinne inte är vad det borde vara. På kvällen ska jag hem, kolla film och bara njuta!
Torsdagen ägnas förmodligen inte åt ytterligare en registrering som det var tänkt (Global Challenges and Sustainable Solutions) utan åt en sväng på stan. Jag ska in på Svenskt tenn och köpa en sak jag suktat efter ganska länge. Visst är det hyfsat patetiskt att den inredningsdetalj jag är mest besatt av är BORDSUNDERLÄGG i svartvitt med världskartemotiv? Jag hittade dem i våras och har drömt om dem sedan dess.  Maj-Gun kommer också tillbaka från Åland så kvällen spenderas troligen med henne, mat och hennes favoritprogram Glamour. Hehe.
Fredag ... Ja. Gå i stan. Och avsluta kvällen med en äppelöl på BelgoBar. Love it! Ska nog klämma in ett eller två museum också, when in Rome liksom.
På lördag ska jag kanske se till att ta mig till Skansen eller något i den stilen, mest för att röra på mig och sådär. Kanske Maj-Gun vill till Forum Nacka? Jag lovar, har man sett det har man INGET behov av Nova Lund ever again. Helt sinnessjukt stort och underbart!
På söndag kommer mamma och pappa och då börjar allvaret. Närå, men det blir lite lugnare tack o lov. Och så lämnar jag Maggans lägenhet för att sova i lånelägenheten med mamma. Pappa får umgås med sin syrra i två nätter. De kommer ha det SÅ mysigt!
På måndag drar skolan igång med lektion 16-18 i Uppsala och på tisdag går flyttlasset "på riktigt". Då får jag nämnligen tillgång till min lägenhet. Smart som jag är glömde jag dock SÅKLART att flytta över pappren på lägenheten till det jag skulle ha med mig upp så jag kan inte ringa min hyresvärd förrän på måndag ... Mamma får kirra den biffen.

Okej, himla långt inlägg det här. Hoppas nu att jag och ni trivs med alla val som gjorts och att ingen förändras till det sämre! Jag kommer hem till jul men som sagt - jag har två extrasängar som bara väntar på att bli besökta så tveka inte!

Nu är det bara 40 minuter tills ankomst så jag ska börja tänka så smått på att försöka komma i ordning. Läser för övrigt en sjukt lovande bok, The Shakespeare Curse, som är skriven av Jennifer Lee Carrell. TIPS!

Hoppas att ni följer med mig till Uppsala och att jag har tålamod nog att faktiskt se till att uppdatera här. Vi ses och hörs! Mitt mobilnr har ni och det är bara att ringa för jag brukar bli ganska sällskapssjuk efter ett tag. Hähä.

!!!

jag kom in i Uppsala. Tänkte att ni skulle vilja veta det, kanske. Om ni inte varit på facebook och sett mina exklamationer de senaste dagarna.

Är lite irriterad för närvarande av diverse orsaker, men det går över snart. Fick lönebeskedet idag och det sitter FINT kan jag lova!

RSS 2.0