You hit the nail on the head

Mors lilla lathund sa:
Du må tro, jag jobbar bra,
fastän vet du vad;
inte just i dag,
jag gör det helst en annan dag.
Mors lilla lathund sa:
ingen kan så bra som jag,
men tycker du som jag,
tycker du som jag;
så gör jag det en annan dag:
Tra-la-la-la-la-la
i morrn då ska jag knoga
hela dess långa dag,
ja, oj, oj, oj, vad jag ska gno.

Ja och för ser du, därför så måste jag
ta det väldigt lugnt idag,
jo för just i dag
går det inte bra,
jag gör det helst en annan dag:
Tra-la-la-la-la-la
i morrn då ska jag knoga
hela dess långa dag,
ja, oj, oj, oj, vad jag ska gno.
Ja, för se du mors lill lathund sa:
jag gillar att jobba bra
men tycker du som jag
tycker du som jag,
så gör jag det en annan dag



Den här låten är. Så. JAG.

you know it, I know it - I'm jinxed.

På måndag eller tisdag får jag veta om jag kommit in i Uppsala eller inte.
Jag ligger andra reserv så rent tekniskt borde det inte vara några problem.

Men idag köpte jag handdukar, som en slags tjuvstart inför flytten. Bara för det kommer jag säkert inte komma in.

Gud, jag ber ju till dig varje kväll. Kan inte du vara snäll och fråga antagningen om de kan säkerställa att jag får en plats? Snälla, snälla?! Amen.

-

Det kommer sig alltid så att man en dag vaknar upp och inser att det som var speciellt två emellan endast var speciellt för en av de två - för den andre var det enkom ytterligare en person, ytterligare ett skämt eller en fullkomligt egoistisk handling för att underhålla sig själv.

Livet suger ibland.

Men jag har i alla fall Jondalar på jobb att titta på. Jag lovar, det är sjukt creepy att brödmannen ser ut exakt som min förra idrottslärare. De har till och med likadan tatuering. Han heter inte Jondalar, men det är lite av en personlig ploj att kalla långa, vältränade, blonda och blåögda för det. Vill ni veta varför så läs Hästarnas dal.


and as you said "I trust no one" you realised you were lying and that you trust yourself so much the mere thought of trusting someone else is enough to make you laugh so hard you feel your tummy might hurt so much breathing will be impossible.

välkommen tillbaka, katie.

1 september?!!!

Jag har fått lägenhet. Tänkte bara att ni kanske skulle vilja veta det. Förutsatt att jag kommer in (får resultat i augusti) kommer jag fr.o.m. 1/9 2010 att bo i Örbyhus som tillhör Tierps kommun. Tierp ligger ca 6 mil norr om Uppsala, Örbyhus ca 4 mil. Min lägenhet ligger på första våningen, har en yta på 32 kvadratmeter och är en etta med kök. 500 meter till järnvägen som 26 minuter efter avgång har tagit mig till Uppsala.

Ni förstår att jag är himla lycklig idag, va?

-

Idag har jag massor av saker att göra. Inte! Jag ska först och främst till körskolan en sväng. Därefter ner till stan och trixa lite och sist till entré för att hämta ut ett paket.
När jag kommer hem ska jag slänga mig i solstolen (i skuggan, får ju inte bli för brun) och läsa the short second life of bree tanner. Vet att jag är himla sen med det men jag har läst annat förstår ni. Och har massor kvar. Men, nu står den på tur!

Min lugna dag efterföljs av fyra veckors intensivt jobb. Kul! =D

you gonna leave me soon 'cos you spilled your life and history and when you leave I will break because you will do it silently and leave me for those I thought of as my friends and you will linger in my horizon. no, I will not, if anything I am bound

to you forever. and I said 'do you promise because if you are lying I will die inwardly again and I cannot take any more scars.' and you said 'I promise, do not worry I will always be here for you and I will not leave you'. and I said 'but if you do, promise that you will tell me ahead so that I can prepare for the crash.' and you said 'I am telling you it will not happen' and I said 'but if it does?' and you answered 'then I promise to let you know ahead and then I will live in remorse knowing I have hurt you the way I promised not to.'.

and if I'm flying solo, at least I'm flying free

jag älskar Wicked.


-

Okej, ballade ur en aning igår. Men ändå. Ibland går det bara inte. Skitbra att jag är så himla privat av mig hahaha. Nåväl. Det är alltid lättare om folk tycker att man är patetisk - då behöver man inte beblanda sig med dem.

Idag har jag och Josefin tagit en långtur i hennes pappas Pontiac. Den är ascool och alla småkillar glor på en. Jag vet en eller tre som skulle uppskatta en tur i den, enkom på grund av föregående nämnda. Förlåt. Men det är sant.

Vi var först vid Ale stenar och vandrade omkring och tog oss ned från störtloppsbackar (jag fattar inte att folk vågar åka svart pist alltså) och åt löjligt god lunch. Jag tog norsk varmrökt lax med romsås - en av de saker jag saknar mest med F-bo - och blev en bra summa fattigare. Till det åt jag dinkelbulle. Så HIMLA gott att det var värt varenda krona. Josefin åt rökt makrill med paprikakrydda. Det var nog gott det också. Efter den strapatsen och en tjugominutare på picknickfilten (tupplur alltså) tog vi vårt pick och pack och åkte till Kiviks musteri där det inhandlades en massa. Himla mysigt men så fruktansvärt varmt att jag längtade tillbaka till Kåseberga ... Dagen avslutades på Café Annorlundas kakbuffé - jag ligger just nu i bakelsekoma som ni kanske förstår.

Nu ska jag snart sova. Imorgon ska jag ta det lugnt. Lugnt. LUGNT. Läsa. Promenera. Sånt där fint. Och så ska jag inte wallow in self-pity. Även om jag älskar det, precis som alla andra.

Is it a truth generally acknowledged?

Det finns saker alla människor utsätts för i sitt liv; ting de stöter på i relationer med andra människor, men också i relationen till sig själv. Alla (=grov generalisering) har till exempel gått genom livet med en känsla av utanförskap, åtminstone periodvis ...
Alla har också gjort ett val att lita på någon förbehållslöst ...
Alla har stått och tittat på när ens bästa vän fryser ut en ...
Alla har upplevt den underliga smärtan som infinner sig när ens bästa vän blir bästis med ens andra bästa vän ...
Alla har hittat någon som matchar ens personlighet så perfekt att det nästan är jobbigt ...
Alla har hittat någon som får en att skratta så att man kiknar ...
Alla har någon med vilken de delar de mest bisarra, interna skämt ...
Alla har älskat någon ...
Alla har upplevt känslan att lita mer på någon annan än på sig själv ...
Alla har haft en person de instinktivt vänt sig till vid svåra perioder i livet ...
Alla har blivit utbytta mot någon annan ...
Alla har stannat kvar hos någon de vetat att de borde lämnat ...
Alla har älskat någon så mycket att det inte gör något att personen behandlar en som en leksak ...
Alla har trott på en "väns" ord när de sagt att de aldrig kommer överge en ...
Alla har känt den fruktansvärda smärtan som framkallas av den plötsliga insikten om att ord är vackra men inte att lita på ...
Alla har lärt sig den hårda vägen att se till personers handlingar snarare än deras ord ...


Det finns så många "alla". Jag ställer dock frågan om alla någonsin upplevt samtliga ovanstående i en och samma person.

Och nej, jag kommer aldrig komma över det här. Det gör för ont, är för påtagligt. Det får mig att må illa. Ni vet känslan av att ha blivit förd bakom ljuset? Ungefär som när någon säger "jag är inte så förtjust i (en sak eller person eller något den man pratar till tycker illa om)" och sedan upptäcks ha ägnat sig åt detta något utan den tilltalades vetskap. Tänk er det gånger tusen. Tänk er att upptäcka det från personen era impulser dragit er till när ni inte vet vart annars ni ska vända er. Tänk er det från personen som krävt din fortsatta vänskap, även efter det att den tagit slut på det den grundade sig på.

Tänk er att ni går från att känna er levande till att känna er som en leksak undanstoppad på en hylla någonstans och endast framtagen när inget annat känns roligt eller nära nog.

FATTAR NI (ja det gör ni, jag vet) hur jävla ont det gör? Det handlar inte om förlorad kärlek, det gjorde det aldrig. Det handlar om vetskapen om och insikten att den man litat på mest, älskat mest någonsin, inte alls gör vad den dyrt och heligt lovat. Fastän det var det enda som någonsin bads om. Snälla berätta för mig när, sade jag. Men inte ens det klarade du. Jag tror inte ens att det fanns på din karta.

Och jag skyr dig för det.


RSS 2.0