Ang. valet

På söndag är det val. Frågan är - rött, blått eller SD? Det finns de som säger att SD inte är ett rasistiskt parti - och det är de kanske inte heller. Inte nödvändigtvis enligt deras valmanifest. Vad de däremot säger är att de vill ha ett tvång på invandrare att de ska lära sig svenska, assimilisera sig till det svenska samhället och JOBBA. Har man inget jobb utan lever på bidrag ska man inte få vara här. Om vi tar hur Hitler kom till makten som exempel - när de gick till val 1933 hade de som kampanj att man skulle föra krig mot och bekämpa kommunismen. För att kunna utföra detta krävdes en ny lag - Ermächtigungsgesetz - vilken gav Hitlers parti en fullmakt att stifta vilka lagar de ville. Detta röstades i Riksdagen genom med 441 för och 94 mot - fullmakten gavs Hitlers parti. Att Hitler kommit till makten berodde i huvudsak på den otroliga kommunisträdsla som fanns, inte bara hos politikerna utan också hos folket. Så hur kommer det sig då att judarna utsattes? De var ju i huvudsak handelsmän och egenföretagare.

Det är ganska enkelt att besvara frågan, även om man inte är insatt: det var inte särskilt gott ställt i något europeiskt land och för det ville man ha en syndabock. Så man beslutade att de orena - icke-arier - var att beskylla för Tysklands och världens misär. Det är lätt att vända en situation till det sämre, som vi vet: folk gnäller och klagar och beskyller snabbt, men är väldigt sena att berömma och erkänna misstag. Ovanpå detta var Hitler olyckligtvis en otroligt duktig retoriker och dessutom vad man i USA idag refererar till som en sociopat (och psykopat): en person med så otroliga sociala förmågor att han/hon kan manipulera sin sociala omkrets till att tro vad som helst om personen i fråga. Har ni sett ett tal med Hitler? Han har en väldigt intressant teknik inte helt olik den SD sysslar med (om än inte i samma liga) - man börjar med att ta upp problem i samhället. Att trycka på känsliga punkter: bråk i invandringstäta områden; våld mot poliser; stor andel invandrare arbetslösa etc. När så åhörarna kollektivt börjar bli uppretade börjar man försiktigt ställa retoriska frågor: vem är den skyldige? Inte är det du och jag, vi Svenssons. Nej, började inte problemen när familjen "Ali" flyttade hit?

Poängen är att det tog SEX ÅR innan helvetet i Tyskland bröt loss på riktigt. Det var inte något som skedde under en natt. Långsamt lirkade sig Hitlers antijudepropaganda in i folkhemmet och vände tidigare liberala och multikulturella folk mot dem som sades bära skulden: judar, resurstagare, romer etc. etc.
Till och med efter att Ermächtigungsgesetz röstats genom tog det lång tid innan man agerade ut det som varit tanken från början. Man behövde ha hela folket med sig.

Av dessa skäl är det viktigt att INTE rösta på SD. För vissa låter SD kanske som ett parti med bra åsikter och sunda värderingar - men de gjorde Hitlers propaganda också. Läs valaffischer. Lyssna/titta på tal till folket. Tänk er att ni bor i tiden för WWII. Hade ni inte påverkats positivt? Tänkt att, ja, men så är det nog. Varför har jag inte tänkt på det förut?

Det är alltså inte endast för de som direkt drabbas av SD i riksdagen vi bör undvika att rösta på dem - det är för vår egen skull också. För att vi inte om sex+ år ska finna oss själva i en situation där en människa bara är människa om hon tillhör en viss etnisk grupp. Det är lätt att idag säga att det aldrig kommer hända - vi har lärt oss så mycket av WWII! - men se på historien. Se på judarnas utdrivning av de kristna. De kristnas utdrivning av "hedningarna". Se på hur det gick till när Spanien förslavade morerna. När romarna gjorde kristna till underhållning på arenorna. När BLOD och HÄRKOMST avgjorde om du var god eller ond, smart eller dum i England. Se på Apartheid i Sydafrika. Tänk Columbus. Tänk slavkolonierna i USA. Tänk de svenska Vikingarna. Tänk de svenska statarna. Och tänk på det som utspelar sig idag, i detta nu: Frankrikes deportering av romer.

Det går inte att säga att WWII inte kommer upprepas för att vi kan mer än vi gjorde då. Människovärdet har inte ökat. Du älskar din krets, dina närmsta. Men för dig är "Sverige" och "svenskar" ett abstrakt begrepp du endast känner genom dig själv och de dina. De du tycker om. "De andra", det är folk du inte förstår. Inte älskar, inte egentligen. Det blir tydligt i situationer som nu, när SD närmar sig de fyra procent som krävs för en plats i Riksdagen. Vad SD gör är att lyckas få dig att tro att "de andra" inte är andra svenskar - för alla svenskar är ju som du! Nej, "de andra", det är DE som skapar problem i samhället. Invandrare, flyktingar. Icke-svenskar. Är det verkligen så? Känner inte du någon eller flera invandrare? Är de inte några av de mest goda, ödmjuka människor du mött? Släpper de inte in dig i sina hem, bjuder på mat, ger dig kärlek och omtanke?

Rösta rött eller blått, vad du vill. Bara inte SD. Vad SD står för idag står de inte nödvändigtvis för imorgon eller om sex år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0