Det här med politik

En bekant sade att "den som tycker politik är roligt är sjuk i huvudet och dessutom en lögnare.". Hon menade då politik i praktiken - att följa de debatter och ändringar våra kära ledare för och att ställa sig på endera sida. Hon motiverade detta med att det enda de båda sidorna gör, oberoende vilken hand man så att säga hälsar med, är att smutskasta varandras förslag samt personligen. Jag håller med. Vi var också överens om att politik i teorin - ideologier, "om"-teorier etc - är roligt, nyttigt och utvecklande.

Personligen tycker jag att det är pinsamt att Mona Sahlin och Lars Ohly överhuvudtaget kunnat ta sig så långt som de gjort. De är antingen fullkomligt oförmögna att debattera, förklara och diskutera eller så är de hycklare utan dess like. Med hyckleri menar jag bland annat Lars Ohlys vid det här laget berömda besök på Sophiahemmet - ett privatägt sjukhus. För den som följt Ohly med ett halvt öra är det känt att han, om hans allians kommer till makten, kommer jobba å det yttersta för att avskaffa en privatiserad sjukvård. Lustigt!

Fördel nuvarande regering, alltså. Huruvida detta beror på det faktum att de är bättre lämpade att leda vårt land eller ej är inte något jag tänker ta upp just nu (jag är uppvuxen med socialistiska normer så därför blir jag lätt partisk). Något jag dock kan konstatera efter att ha tittat på gårdagens debatt och lyssnat på några radiodebatter är att vänsterblocket helt tycks ha missat retorik- och debatteringslektionerna, möjligen Peter Eriksson undantagen. Han var enligt mig den enda som kom med konkreta uppgifter från vänsterblocket under sjukvårdsförsäkringsstriden. Högerblocket med Hägglund, Olofsson, Reinfeldt och Björklund har en utstuderad och nästan vacker retorik. Har man detta är det fullt möjligt att sopa en hel del under stolen.

Jag har inte sett hela debatten och ska därför inte uttala mig om "vem som var bäst". Det enda jag kan säga är att jag inte kommer rösta åt endera håll förrän jag ser en riktig debatt med väl framlagda argument och INGEN smutskastning så länge den inte åtföljs av "vår regering kommer istället göra såhär (.....) vilket leder till (.....)".

DÅ ska jag rösta. Antar att min röst blir blank ett bra tag till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0