Hotell Gyllene Knorren

Godmorgon i stugorna! Här möter ni en pigg, pigg Katie som varit uppe sedan kvart i sex utan hjälp av alarmet! Jag var såklart nervös inför starten av julkalendern som går 7:15 varje morgon varje dag från och med idag till och med den tjugofjärde december.

Jag hade ganska höga förväntningar på Hotell Gyllene Knorren, som detta års kalender heter. Den handlar om en familj som är trött på det mesta. Pappan, som en gång bodde i Östra Glesbygden och var en duktig dammsugarförsäljare, har numera blivit omdirigerad till Stockholmdistriket. Där går det inte alls bra för honom och han hatar sitt jobb. Mamman jobbar som chefskock på Finlandsfärjan men efter stora nedskärningarna får hon gör det mesta - allt från att laga mat till att dra bingon och dirigera bilarna på bildäck. Hon hatar också sitt jobb. Familjen har två barn, en son och en dotter. Dottern är äldst och vill mest av allt vara cool och hänga på konserter med sina vänner. Hon vill vara en stockholmsbrud helt enkelt. Det får hon inte för sina föräldrar så hon hatar det mesta. Sonen vill inte annat än att ha ett husdjur. Vilket som helst. Pappan tycker inte om djur så det får han inte. Och det hatar sonen.

Som vi märker hatar familjen det mesta i sina liv. En dag får både mamma och pappa nog och säger upp sig från sina jobb. Pappan ser en bild i tidningen på ett hotell som är till salu till "vrakpris" och köper genast det - äntligen ska han få komma till Östra Glesbygden igen!

Kalendern var OK, men det är svårt med första programmet. För det första har de en berättarröst och det förstör lite hela grejen. Man vill lära känna karaktärerna genom dem själv, inte via någon dum, knagglig berättarröst. Återkommer med referat imorgon ;)

Tjing!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Rätt likt Greveholm, tycker jag.

2010-12-01 @ 22:44:34
URL: http://lhmrin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0